ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα σε 34χρονο για ενδοοικογενειακή βία

καμπάνα-σε-34χρονο-για-ενδοοικογενειακ-602603

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 34χρονο Αλβανό, για ενδοοικογενειακή βία.

Τον Ιούλιο του 2015 ο 34χρονος είχε τραβήξει τη 27χρονη σύζυγό του για να μη φύγει και την είχε σπρώξει, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει την ισορροπία της, να πέσει στο πάτωμα και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Στο δικαστήριο η 27χρονη δεν παρουσιάστηκε. Μετά την καταδίκη ασκήθηκε έφεση.

Εξάλλου, καταδικαστική απόφαση εξέδωσε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 43χρονο Έλληνα κρατούμενο των φυλακών Πατρών για αντίσταση, διατάραξη λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας, διακεκριμένη φθορά αντικειμένου που προορίζεται για κοινό όφελος. Στο δικαστήριο παρέστη μόνο αστυνομικός του Τμήματος Σκιάθου.

Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 43χρονος μαρσάριζε προκαλώντας φασαρία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, με αποτέλεσμα η μηχανή του να βγάλει σπινθήρες και ο αστυνομικός να σπεύσει με πυροσβεστήρα να σβήσει τη φωτιά. Ωστόσο, αυτή η ενέργεια φαίνεται ότι εξόργισε τον 43χρονο, ο οποίος κρατήθηκε στο γραφείο Υπηρεσίας και κατά την κράτησή του έσπασε το τζάμι του.

Εναντίον του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή και την αναγνώριση ελαφρυντικών, καθώς ο 43χρονος είχε αποκαταστήσει τη ζημιά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου