ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ στην Αγχίαλο

μεγάλη-βλάβη-στο-δίκτυο-της-δευαμβ-στη-603100

Χωρίς νερό από τις οκτώ το πρωί και για ώρες έμεινε χθες μεγάλο τμήμα της Ν. Αγχιάλου, λόγω μεγάλης βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Αποστόλη Γαλάτη, σωλήνας στο δίκτυο έσπασε με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση και σχεδόν η μισή Αγχίαλος να μην έχει ούτε σταγόνα νερού. Επί τόπου έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ που έδωσαν αγώνα για την επιδιόρθωση της βλάβης κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αργά το μεσημέρι η βλάβη επιδιορθώθηκε και η υδροδότηση αποκαταστάθηκε.

Στο μεταξύ, «φωτιά» πήρε και χθες το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΜΒ από πολίτες που ανέφεραν είτε σπάσιμο σωλήνων είτε θραύση υδρομέτρων, ενώ πολλοί διαμαρτύρονταν ότι δεν είχαν νερό. Τουλάχιστον 300 υδρόμετρα έσπασαν από τις συνθήκες παγετού, με συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρούν σε αποκαταστάσεις των ζημιών «με υποκατάστατα ως προσωρινή λύση», όπως σημείωσε ο κ. Γαλάτης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, με εξαίρεση τη Ν. Αγχίαλο όπου σημειώθηκε μεγάλη βλάβη, δεν υπήρξε άλλο πρόβλημα. «Οσα νοικοκυριά ή επιχειρήσεις δεν έχουν νερό, θα πρέπει να ελέγξουν τους δικούς τους εσωτερικούς σωλήνες», ανέφερε ο κ. Γαλάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες δεν χρειάστηκε η ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε διακοπές νερού ανά ζώνες κι αυτό γιατί οι καταναλωτές συνεργάστηκαν περιορίζοντας την κατανάλωση, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού στις δεξαμενές ύδρευσης να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ο Βόλος υδροδοτείται μέσα από έξι δεξαμενές στις οποίες η στάθμη του νερού ήταν πάνω από το ένα μέτρο και έφθανε σε ικανοποιητικό ύψος ακόμη και στο 1,30μ. έως 1,60μ.

Ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διατήρηση της χαμηλής πίεσης στο δίκτυο, αφενός για να ελεγχθεί η κατανάλωση, αφετέρου για να μη σπάσουν λόγω πίεσης οι σωλήνες ύδρευσης. Στο δίκτυο η πίεση του νερού υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι 4- 4,5 bar, χθες όμως διατηρήθηκε στα 3,1bar και τις βραδινές ώρες σε πιο χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα σε ορισμένα νοικοκυριά στους τελευταίους ορόφους των νοικοκυριών το νερό να μην έχει πίεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου