ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΟΓΑ ανέστειλε χωρίς προειδοποίηση σύνταξη 63χρονης

ο-ογα-ανέστειλε-χωρίς-προειδοποίηση-σ-632378

Πήγε στην Τράπεζα για να πληρωθεί τη σύνταξή της και ενημερώθηκε ότι ο ΟΓΑ έκανε αναστολή στη χορήγησή της παρά το γεγονός ότι έχει ενταχθεί στο Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Εξηντατριάχρονη Βολιώτισσα έχει ως μοναδικό πόρο ζωής τη σύνταξη του συζύγου ύψους 233 ευρώ το μήνα. Το Ειρηνοδικείο Βόλου με προσωρινή διαταγή του αρχές Οκτώβρη όρισε να πληρώνει για τα χρέη της προς Τράπεζες και ΟΓΑ 40 ευρώ το μήνα.

Με απόφασή του, που είναι άμεσα εκτελεστή μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του Δικαστηρίου, απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσιακή της κατάσταση.

Η ασφαλισμένη ανάσανε, ελπίζοντας ότι λύθηκε έστω και προσωρινά το πρόβλημά της με τις οφειλές. Το Δικαστήριο αναγνώρισε την εξαιρετικά δυσμενή από οικονομικής απόψεως θέση, στην οποία βρίσκεται. Πείστηκε ότι οι οικονομικές εκκρεμότητές της είχαν πάρει το δρόμο τακτοποίησης.

Η 63χρονη μερίμνησε τότε και κοινοποίησε η ίδια την απόφαση του Δικαστηρίου στο παράρτημα του ΟΓΑ στο Βόλο.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα απευθύνθηκε για να πληρωθεί τη σύνταξή της και να καταβάλει και τις οφειλές της σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου και ενημερώθηκε ότι ο ΟΓΑ είχε αναστείλει τη χορήγησή της.

Η γυναίκα απευθύνθηκε διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της στα γραφεία του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση που είχε είναι ότι για την υπόθεσή της αναμένεται απάντηση από τα κεντρικά της Υπηρεσίας. Η απόφαση αυτή μπορεί να βγει και σε τρείς και σε τέσσερις μήνες!

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η 63χρονη δεν θα έχει κανένα πόρο ζωής για να τηρήσει την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η ασφαλισμένη κινδυνεύει τώρα να απενταχθεί από το Νόμο Κατσέλη, καθώς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εάν οι προβλεπόμενες δόσεις δεν τηρηθούν για τρεις συνεχόμενους μήνες, τότε οι Τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσβάλουν την απόφαση του δικαστηρίου και να ζητήσουν τη μη εφαρμογή της.

Ο δικηγόρος της, σύμφωνα με πληροφορίες, εξήγησε την κατάσταση πως έχει στον ΟΓΑ στη Λάρισα και σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να περιμένουν….

Η 63χρονη διερωτάται είναι δίκαιο να απενταχθεί από το Νόμο Κατσέλη ενώ τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις εξαιτίας της γραφειοκρατίας του ΟΓΑ; Η ίδια πως θα ζήσει όλο αυτό το διάστημα;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου