ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες οι επισκέπτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

εκατοντάδες-οι-επισκέπτες-στο-χιονοδ-634441

Περισσότεροι από 600 επισκέπτες κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο τις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, στα Χάνια, που ήταν το πρώτο που άνοιξε σε όλη την Ελλάδα.

Λάτρεις των χειμερινών σπορ, έσπευσαν κατά εκατοντάδες για να απολαύσουν τις πρώτες καταβάσεις και σλάλομ στις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, αλλά και να γευτούν μία ζεστή σοκολάτα σε… λευκό φόντο.

Η προσέλευση στην αυλαία της χιονοδρομικής περιόδου, ήταν ικανοποιητική τόσο το Σάββατο όσο και χθες Κυριακή, μολονότι ο καιρός τα… χάλασε λίγο, με νοτιάδες, ψιλόβροχο, υγρασία και ομίχλη. Οι χιονοδρόμοι όμως δεν πτοήθηκαν και το απόλαυσαν.

Σε λειτουργία ήταν το σύνολο των πιστών: Πανόραμα, Πυλώνες, Θέτις, Ιάσων, Φαλκονέρα και Αρχαρίων, με το μέσο όρο της χιονοκάλυψης να κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 πόντων.

Σε λειτουργία και οι αναβατήρες εκτός από το διθέσιο lift, στο οποίο θα γίνουν εργασίες συντήρησης σήμερα. Τόσο οι δρόμοι όσο και τα πάρκινγκ ήταν καθαρά από χιόνι.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο δεν θα λειτουργήσει σήμερα για τις ανάγκες συντήρησης του διθέσιου lift. Θα ανοίξει τις πύλες του και πάλι από αύριο Τρίτη και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Τα εισιτήρια για τους επισκέπτες κυμαίνονται από 3 έως 11 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τις ώρες ενώ υπάρχει δυνατότητα απόκτησης ετήσια κάρτας το κόστος της οποίας ξεκινά από 80 ευρώ το έτος (μειωμένη τιμή) και φθάνει τα 220 ευρώ (οικογενειακή, τρία άτομα).

Ταλαιπωρία για λεωφορείο

Για τη λειτουργία του Χ.Κ.Π. παραμένει κλειστός ο δρόμος Χάνια- Κισσού και οι οδηγοί που κατευθύνονται στο ανατολικό Πήλιο αναγκαστική πηγαίνουν μέσω Ζαγοράς.

Το πρόβλημα που δημιουργείται από τη στιγμή που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη παράκαμψη, αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά όταν προ δύο ημερών, λεωφορείο με επισκέπτες από την Αθήνα, επιχείρησε να επιστρέψει στο Βόλο μέσω του δρόμου Χάνια –Κισσού και εγκλωβίστηκε λίγο πριν τις πίστες του χιονοδρομικού.

Όπως έγινε γνωστό άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τις πληροφοριακές πινακίδες που υπάρχουν στην αρχή της διαδρομής από Κισσό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί συνδρομή μηχανημάτων για να μπορέσει το λεωφορείο να κάνει αναστροφή, να γυρίσει Κισσό και από εκεί μέσω Ζαγοράς να επιστρέψει στο Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου