ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφαίος προορισμός το Πήλιο

κορυφαίος-προορισμός-το-πήλιο-635584

ΥΨΗΛΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ

Κορυφαία θέση κατέχει μεταξύ των ορεινών χειμερινών προορισμών το Πήλιο, με το χιονισμένο τοπίο να αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες εκδρομείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Την πρώτη θέση κατέχει, συγκεκριμένα, το βουνό των Κενταύρων στο top 20 των πιο αγαπημένων ορεινών εξορμήσεων που κατέγραψε το Αθηνόραμα travel.gr, σκιαγραφώντας με αδρές πινελιές το βουνό με τις πολυάριθμες εκπλήξεις. Στην ίδια λίστα καταγράφονται επίσης η Αράχοβα, το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, η Λίμνη Πλαστήρα, η Ελάτη – Περτούλι και άλλες δημοφιλείς περιοχές που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων των αποδράσεων.

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού, επισημαίνουν ότι τα ενθουσιώδη δημοσιεύματα που έχουν ως θέμα το Πήλιο, έντυπα και ηλεκτρονικά, καθιστούν ευρύτερα γνωστές τις ομορφιές του Πηλίου και ενισχύουν το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ξενοδόχος Ελένη Καραΐσκου, το χιονισμένο Πήλιο είναι πόλος έλξης για πολύ κόσμο, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διήμερες αποδράσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και για εορταστικές διακοπές ενόψει Χριστουγέννων.

«Οι επισκέπτες είναι οικογένειες, φίλοι αλλά και ζευγάρια, που επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές του Πηλίου και να συμμετάσχουν σε πεζοπορίες και εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, προκειμένου να γνωρίσουν τα χωριά» επισημαίνει η κ. Καραΐσκου, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι η χειμερινή περίοδος και το χιονισμένο τοπίο, ειδικότερα, ενισχύουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, σε συνδυασμό με τις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών Ζαγοράς και ταμίας στο ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. «Το χιονισμένο Πήλιο και οι εναλλακτικές δράσεις που προσφέρει, προσελκύουν, αναμφίβολα, το ενδιαφέρον του κόσμου, και ήδη δεχόμαστε τηλεφωνήματα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές για τριήμερα αλλά και εορταστικές αποδράσεις ενόψει Χριστουγέννων».

Τα μηνύματα που καταφθάνουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι ενθαρρυντικά, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπαρούτας, είναι αισιόδοξος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα η τουριστική κίνηση της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου