ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις στο Βουνό των Κενταύρων

δράσεις-στο-βουνό-των-κενταύρων-635602

Απόλυτος εναλλακτικός τουρισμός 12 μήνες το χρόνο το Πήλιο

Δράσεις στο Πήλιο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού, διοργανώνονται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη μαγεία του Βουνού των Κενταύρων, μέσα από δραστηριότητες όπως:

Να περπατήσουν το Πήλιο, με πιστοποιημένους οδηγούς βουνού, αλλά και να συμμετέχουν σε πεζοπορία με τον ΕΟΣ Βόλου στη διαδρομή Κ. Νερά, Πινακάτες, Βυζίτσα, Σταθμός Μηλεών, Κ.Νερά.

Η διάρκεια της διαδρομής είναι πέντε ώρες (τηλέφωνα επικοινωνίας 6974-122694 κ. Λαούδης και 6977-652722 κ. Σταθάκης).

Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να επισκεφθούν τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών και να κάνουν ορεινή ιππασία, σε συμβολικές τιμές (υπεύθυνος Αθανάσιος Βήτος 6981176160).

Στο πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνεται επίσης επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού, τοξοβολία αλλά και ορεινή ποδηλασία στην Πορταριά.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του συνεδρίου εναλλακτικού τουρισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Volos Palaceστο Βόλο και στο Πήλιο.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν πολύ εξειδικευμένες εισηγήσεις για το Branding τόπου, τις πολιτικές ανάδειξης προορισμού, δικτυώσεις Φορέων και τουριστικά πακέτα, χρηματοδοτικά εργαλεία και παρουσίαση για τον υπάρχοντα εναλλακτικό τουρισμό στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου