ΤΟΠΙΚΑ

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στο Βόλο

ο-μητροπολίτης-σμύρνης-στο-βόλο-636044

Επίσημη επίσκεψη στη Μητρόπολη Δημητριάδος, την πρώτη μετά την εκλογή και χειροτονία του, θα πραγματοποιήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα Ανω Λεχώνια.

Αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Την ίδια ημέρα, στις 5μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου θα τιμηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες» και τον Μικρασιατικό Σύλλογο «Μνήμες Προσφύγων». Στην εκδήλωση τον Μητροπολίτη Σμύρνης θα προσφωνήσουν ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Κωνσταντίνος Αυγέρης, οι πρόεδροι των Μικρασιατικών Συλλόγων, ενώ μετά την αντιφώνησή του, την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου θα προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού του Βόλου, επί τη μνήμη του Πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου.

Στο μεταξύ, συγκινητική υποδοχή επιφυλάσσουν στον κ. Βαρθολομαίο οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον Καθεδρικό Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά όλων των Βολιωτών, αφού ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης είναι συντοπίτης μας, γεννήθηκε στα Άνω Λεχώνια και είναι απόφοιτος του Κλασσικού Λυκείου Βόλου. Ακόμη μεγαλύτερη η χαρά όλων όσοι έχουμε Μικρασιατικές ρίζες, αφού τον τελευταίο χρόνο ζούμε ιστορικά γεγονότα. Ετσι μετά την ανακαίνιση για λατρευτικούς σκοπούς του ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης, την επίσκεψη και περιοδεία του Πατριάρχη στη γη της Ιωνίας, έρχεται τώρα το κορυφαίο γεγονός της εκλογής του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος διαδέχεται έπειτα από 94 χρόνια τον άγιο εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο Καλαφάτη» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης υποδοχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης – υποδοχής περιλαμβάνει τέλεση Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του νεοεκλεγέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών των Μικρασιατικών Συλλόγων και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με προσφωνήσεις του Αιδεσιμολογιωτάτου, Πρωτοπρεσβυτέρου Ι.Ν. Ευαγελιστρίας π. Κωνσταντίνου Αυγέρη και εκπροσώπων των Μικρασιατικών Συλλόγων, καθώς και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα Μικρασιατικά Σωματεία. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου και θα κλείσει με τον καταληκτήριο χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου. Την εκδήλωση – υποδοχή θα συντονίσει ο κ. Αρχοντής Παντελόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου