ΤΟΠΙΚΑ

ΟΛΒ: Ερευνα για αγορά γερανού Gottwald

ολβ-ερευνα-για-αγορά-γερανού-gottwald-636148

Την αγορά και προμήθεια ενός ελαστιχοφόρου γερανού, τύπου Gottwald, με μέγιστη ικανότητα ανυψωτικής 100 τόνων ερευνά ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ώστε σε ημέρες και ώρες αιχμής των φορτοεκφορτώσεων, με κατειλημμένες τις προβλήτες με τους μόνιμους γερανούς, η εξυπηρέτηση να μη καθυστερεί, αλλά να συνεχίζεται για το σύνολο των εκφορτωτών και των παραληπτών.

Ενα βήμα ακόμη παραπέρα προχωρά για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων των φορτοεκφορτώσεων του λιμανιού ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ο οποίος πρόσφατα επαναλειτούργησε το γερανό Νο 7 τύπου Ganz. Ο πρόεδρος Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, είπε ότι ο Οργανισμός έχει αποστείλει στο λιμάνι της Λα Σπέτσια της Ιταλίας ειδικευμένο συνεργείο τεχνικών, προκειμένου να ελέγξουν την ποιότητα και την κατάσταση ενός γερανού τύπου Gottwald, ο οποίος είναι ελαφρά μεταχειρισμένος.

Ο συγκεκριμένος γερανός έχει ικανότητα ανυψωτικής 100 τόνων όταν η μέγιστη ικανότητα ανυψωτικής για τους υπάρχοντες είναι μόλις 40 – 50 τόνων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριδόπουλο, το συνεργείο εξετάζει την απόκτησή του, ώστε να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες παροχής της εν λόγω λιμενικής υπηρεσίας. Ο συγκεκριμένος γερανός επειδή είναι ελαστιχοφόρος δίνει τη δυνατότητα να εκτελούνται φορτοεκφορτώσεις μεγάλου βάρους όταν οι προβλήτες είναι απασχολημένες.

Αυτή τη στιγμή το λιμάνι διαθέτει εννέα γερανούς, λειτουργούν όμως μόνο οι πέντε. Ο σχεδιασμός είναι να αυξηθούν στους εφτά, με την προμήθεια ακόμη ενός μέσω προγράμματος μαζί με αυτόν του τύπου Gottwald».

Πρόθεση της ΟΛΒ ΑΕ είναι μέσα στο 2017 να προχωρήσει συνολικά στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό όλων των δυνατοτήτων παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους χρήστες.

«Ο ΟΛΒ εστιάζει το ενδιαφέρον του στον εκσυγχρονισμό αυτής της δυνατότητας λιμενικής παροχής με απώτερο στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του λιμανιού», κατέληξε ο κ. Σταυριδόπουλος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου