ΤΟΠΙΚΑ

Δυσαρέσκεια για την «επίθεση» κατά εισαγγελικού λειτουργού

δυσαρέσκεια-για-την-επίθεση-κατά-ει-636263

«Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όπως τα πολιτικά πρόσωπα για να τους κρεμούν κάποιοι στα μανταλάκια των εφημερίδων».

Τα παραπάνω τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, παρεμβαίνοντας για τη «νέα διά του Τύπου, προσωπική επίθεση κατά λειτουργού της Δικαιοσύνης, αυτή τη φορά εισαγγελικού, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση της παραχώρησης χώρου από το δήμο Βόλου για τη γιορτή κρασιού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Αποφεύγοντας να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης κι επισημαίνοντας ότι από την πλευρά του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος υπάρχει το δικαίωμα άσκησης ενδίκων μέσων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η άσκηση κριτικής κατά δικαστικής πράξης απέχει παρασάγγας από την προσωπική επίθεση κατά λειτουργού της Δικαιοσύνης. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όπως τα πολιτικά πρόσωπα για να τους «κρεμούν κάποιοι στα μανταλάκια των εφημερίδων». Καθήκον των δημοσίων προσώπων είναι ν’ αποδεικνύουν πρώτοι αυτοί τον σεβασμό τους προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου