ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση καταβολή επιδόματος αναπήρων και θυμάτων πολέμου και Εθνικής Αντίστασης

αμεση-καταβολή-επιδόματος-αναπήρων-κ-637077

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας την άμεση καταβολή επιδόματος των αναπήρων και θυμάτων πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, που εκκρεμεί, αδικαιολογήτως, εδώ και έξι μήνες.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Στους αναπήρους και στα θύματα πολέμου και Εθνικής Αντίστασης χορηγείται, εδώ και πολλά χρόνια, επίδομα λουτροθεραπείας ποσού 530,00 ευρώ από το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας. Το επίδομα αυτό προκύπτει από κρατήσεις που γίνονται στις πολεμικές συντάξεις.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μείωση του επιδόματος, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται στους δικαιούχους το ποσό των 250,00 €, αντί των 530,00€, όπως αρχικώς ελάμβαναν. Αξίζει να σημειωθεί ότι για φέτος η καταβολή του εν λόγω επιδόματος έχει καθυστερήσει εδώ και έξι μήνες.

Οι ανάπηροι και τα θύματα του πολέμου και Εθνικής Αντίστασης είναι μόλις 4.000 σε όλη την Ελλάδα και σε προχωρημένη ηλικία. Για αυτούς το επίδομα λουτροθεραπείας αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα και μια μικρή αναγνώριση για όλα αυτά που προσέφεραν στην πατρίδα μας. Η αδικαιολόγητη μείωση του επιδόματος και η καθυστέρηση στην καταβολή του αποδεικνύει πόσο αγνώμονες είμαστε απέναντι στους αγώνες και τις θυσίες που έχουν κάνει για εμάς.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Για ποιο λόγο εκκρεμεί εδώ και έξι μήνες η καταβολή του επιδόματος λουτροθεραπείας των αναπήρων και θυμάτων πολέμου και Εθνικής Αντίστασης;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου