ΤΟΠΙΚΑ

Στη Βουλή των Ελλήνων μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου

στη-βουλή-των-ελλήνων-μαθητές-του-3ου-γυ-638417

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαθητές γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Βόλου, στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ξενάγηση στους χώρους, τις αίθουσες του Προεδρικού Μεγάρου και τον κήπο και ενημερώθηκαν για τα αρχιτεκτονικά στοιχεία, την ιστορία του κτιρίου και την Προεδρική φρουρά.

Με μελωδίες που αντήχησαν στην μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου οι μαθητές ευχαρίστησαν την Προεδρία της Δημοκρατίας για τη ζεστή υποδοχή και φιλοξενία που μας επιφύλαξαν.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης μέρας έγινε επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος, ενημερώθηκαν για τη σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδας.

Η Βουλή των Ελλήνων ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός ήταν ο επόμενος χώρος για ξενάγηση και ενημέρωση.

Η βραδινή έξοδος ήταν η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Γαλαξίας», συνεργασία δυο κορυφαίων καλλιτεχνικών θεσμών της Ελλάδας, του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το πρόγραμμα της επόμενης μέρας περιλάμβανε παρακολούθηση ταινίας στο Πλανητάριο, επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης, στο παλιό εργοστάσιο FIX (Λεωφόρος Συγγρού) και στο Μουσείο Ακρόπολης.

Μετά από αυτές τις επισκέψεις η βόλτα στο Μοναστηράκι και Σύνταγμα ήταν απαραίτητη και πολύ ευχάριστη. Μετά από τόσες εμπειρίες και εικόνες, η εκδρομή ολοκληρώθηκε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Συνοδοί καθηγητές η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ρηγάκη Ανδρονίκη, η κ. Κράκαρη Μαρία, η κ. Μανθογιάννη Μαρίνα και η κ. Σχοινά Κατερίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου