ΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΕΣΥΠ …ξέμεινε στο κτίριο της οδού Γαλλίας

το-κεσυπ-ξέμεινε-στο-κτίριο-της-οδού-γ-639269

Στο κτίριο της οδού Γαλλίας όπου στεγαζόταν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, χωρίς πετρέλαιο μέσα στην παγωνιά και με απειλή διακοπής και της ηλεκτροδότησης, έχει ξεμείνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η μετακόμιση της Πρωτοβάθμιας στο Καπνάκι ολοκληρώθηκε, την ερχόμενη Παρασκευή γίνεται και ο Αγιασμός των νέων γραφείων, στα παλιά όμως γραφεία της διεύθυνσης, έχει… ξεμείνει το ΚΕΣΥΠ.

Εδώ και ένα χρόνο, ήταν γνωστό ότι το ΚΕΣΥΠ δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο νέο κτίριο στο Καπνάκι, γιατί οι χώροι δεν επαρκούσαν. Ομως από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, που είναι διοικητικά υπεύθυνη για την εύρεση στέγης για τη δομή, δεν κινήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σήμερα, λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο για το κτίριο της οδού Γαλλίας και το ΚΕΣΥΠ μένει ουσιαστικά στο δρόμο. Το μισθωτήριο είναι ενιαίο. Μέσα σε αυτό δεν ορίζεται ρητώς η στέγαση του ΚΕΣΥΠ, που θα πρέπει να εκκενώσει άμεσα το κτίριο. Ομως δεν έχει πού να πάει…

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ, Αγγελική Καραμπατζάκη, το πρόβλημα στέγασης της δομής είναι χρόνιο. «Από το 2010 δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να βρεθεί στέγη. Ούτε υπήρξε κάποια πρόβλεψη πού θα στεγαστούμε από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι στο Καπνάκι δεν επαρκούσαν οι χώροι», ανέφερε η κ. Καραμπατζάκη.

Οπως ανέφερε η ίδια, ήδη στο κτίριο δεν υπάρχει θέρμανση. «Υπάρχει η απειλή να μείνουμε και χωρίς ρεύμα», πρόσθεσε η ίδια.

Στο μεσοδιάστημα έχουν εξεταστεί λύσεις μέχρι και εγκατάστασης του ΚΕΣΥΠ στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι διοικητικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με επιστήμονες που παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη και χρειάζονται χώρους για να κάνουν συνεδρίες.

«Η συμβουλευτική είναι στον αέρα και ήδη έχουμε εκατοντάδες αιτήσεις από τελειόφοιτους μαθητές για συμβουλευτική», επεσήμανε η κ. Καραμπατζάκη.

Σημειώνεται ότι στο ΚΕΣΥΠ απευθύνονται κυρίως τελειόφοιτοι μαθητές του Λυκείου, αναζητώντας συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου με βάση τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους, αλλά και τις δυνατότητες που τους παρέχονται από την οικογένειά τους. Οι συνεδρίες που γίνονται είναι προσωπικές.

Στο… και πέντε, προσωρινή λύση κλήθηκε να δώσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σύμφωνα με το Διευθυντή κ. Σωκράτη Σαβελίδη, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το ΚΕΣΥΠ στο δρόμο, προτάθηκε η προσωρινή στέγαση της δομής στα γραφεία που στεγάζεται σήμερα ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου.

Ο συμβουλευτικός σταθμός νέων θα κληθεί να μετακομίσει στον 5ο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου. Ομως η λύση τονίζεται σε όλους τους τόνους ότι είναι προσωρινή.

«Δεν μπορούμε να πάμε στο κτίριο Μουρτζούκου. Σήμερα έχουμε 140 τ.μ. γραφεία και καλούμαστε να σαρδελοποιηθούμε σε γραφεία των 10τ.μ. Ούτε ο εξοπλισμός μας δεν χωράει. Δεν παράγουμε διοικητικό έργο. Κάνουμε συμβουλευτική και απαιτούνται χώροι για να γίνουν οι συνεδρίες. Επιπλέον πώς θα μπορούμε να διασφαλίσουμε την απογευματινή λειτουργία του ΚΕΣΥΠ στο συγκεκριμένο κτίριο; Ηδη έχουμε κάνει έγγραφες διαμαρτυρίες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας», σημείωσε η κ. Καραμπατζάκη.

«Είναι εσωτερικό θέμα δικό τους αν δεν τους αρέσει ο δεύτερος όροφος στο κτίριο Μουρτζούκου», απαντά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη στην αγωνία των στελεχών του ΚΕΣΥΠ. «Εγώ έχω έγγραφο από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για τη στέγαση του ΚΕΣΥΠ στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας. Ως περιφερειακή ενότητα είμαστε υπεύθυνοι να πληρώνουμε μόνο για το ενοίκιο. Η δομή υπάγεται στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας», συνέχισε η ίδια. Μάλιστα όπως ανέφερε ξεκίνησε ήδη η διαδικασία για την απευθείας ανάθεση σε ανάδοχο του έργου της μετακόμισης της υπηρεσίας. «Για 20 ημέρες δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν παραμείνει το ΚΕΣΥΠ στο παλιό κτίριο», σχολίασε η κ. Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου