ΤΟΠΙΚΑ

Κόβεται υγιέστατο πεύκο 15 μέτρων, στην οδό Νικοτσάρα

κόβεται-υγιέστατο-πεύκο-15-μέτρων-στην-639452

Ενα υγιέστατο πεύκο ύψους 15 μέτρων κόβεται με απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Βόλου, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε κάτοικος της περιοχής.

Η συγκεκριμένη κάτοικος που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αναφέρθηκε στις περιπέτειες που αντιμετωπίζει με την υγεία της, αλλά και στην ταλαιπωρία που υφίσταται κάθε φορά που ζητά να γίνει σωστός καθαρισμός του πεύκου από την κάμπια, μία ασθένεια που προσβάλλει τα πεύκα και έχει χαρακτηριστεί αλλεργιογόνα.

«Εχω μεγαλώσει με αυτό το δέντρο που βρίσκεται έξω από το σπίτι μου. Αλλά δεν μπορώ να πεθάνω κιόλας», ανέφερε, εξηγώντας ότι έφθασε ακόμη και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο εξαιτίας αλλεργίας.

Από την υπηρεσία πρασίνου τονίστηκε ότι το δέντρο είναι υγιέστατο, δεν παρουσιάζει επικίνδυνη κλίση, ωστόσο σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα ακόμη και στο σπίτι της δημότισσας. Επίσης αναφέρθηκε ότι η κάμπια είναι όντως αλλεργιογόνα κι ότι η υπηρεσία εκτός από τον περιορισμό της κόμης του δέντρου δεν μπορεί να παρέμβει ως προς το ύψος του και να το κλαδέψει γιατί τότε «το δέντρο θα πεθάνει».

Με πρόταση της υπηρεσίας, αποφασίστηκε το δέντρο να κοπεί.

Επανεξέταση θέσεων για ΑμεΑ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της επιτροπής και με αφορμή των καθορισμό νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, ο πρόεδρος της επιτροπής και εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, ζήτησε επανεξέταση των θέσεων στάθμευσης που έχουν παραχωρηθεί σε ΑμεΑ. «Πολλές έχουν δοθεί εδώ και χρόνια και ίσως να μην ισχύουν πλέον», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, τόνισε ότι η υπηρεσία βιώσιμης κινητικότητας έχει ήδη προχωρήσει στην αφαίρεση θέσεων για άτομα που έχουν αποβιώσει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου