ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα χωρίς μουσική για καταστήματα εστίασης

χριστούγεννα-χωρίς-μουσική-για-κατασ-639473

Χριστούγεννα στη… σιωπή για κατάστημα εστίασης στο Βόλο, που έχασε την άδεια μουσικών οργάνων και έως 31 Δεκεμβρίου δεν επιτρέπεται να παίζει μουσική. Φαίνεται όμως ότι είναι το μικρότερο κακό που του συνέβη. Η εισήγηση ήταν να αφαιρεθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος. Ολα αυτά για… μία ανοιχτή πόρτα.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία που βρέθηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, δέχεται καθημερινά έως και τρεις ελέγχους. Οπως υποστήριξε την ημέρα βεβαίωσης της παράβασης θαμώνες έμπαιναν και έβγαιναν στο κατάστημα, ανοιγοκλείνοντας την πόρτα.

«Βρήκαν την πόρτα ανοιχτή και με έγραψαν», ανέφερε ενώπιον της επιτροπής, η οποία αποφάσισε να του αφαιρέσει την άδεια μουσικής όχι όμως και την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

Ωστόσο δεν ήταν ο μοναδικός επιχειρηματίας που βρέθηκε στην επιτροπή να απολογείται για μια ανοιχτή πόρτα ή ένα παράθυρο, με αποτέλεσμα να διαφεύγει ο ήχος της μουσικής και να ενοχλούνται περίοικοι.

Κι άλλος επιχειρηματίας κινδύνεψε να χάσει τις άδειές του επειδή είχε ανοιχτά παράθυρα. «Είχαμε ανοίξει τα παράθυρα για να αεριστεί ο χώρος», ανέφερε. Επειδή όμως ήταν η πρώτη φορά που βεβαιωνόταν εις βάρος του παράβαση, συμπλήρωσε υπεύθυνη δήλωση ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό και αποχώρησε.

Οπως παρατήρησε το μέλος της επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Χρήστος Στεφόπουλος, υπάρχει ζήτημα. «Εκ των πραγμάτων υπάρχει πρόβλημα. Στις επιχειρήσεις εστίασης ο κόσμος μπαίνει και βγαίνει και είναι λογικό να ανοίγουν και να κλείνουν οι πόρτες. Από πού να μπει ο κόσμος; Από το παράθυρο; Πάλι θα υπάρχει πρόβλημα με τα ανοιχτά παράθυρα. Θα πρέπει να το δούμε το ζήτημα σε διαφορετική βάση», είπε χαρακτηριστικά, αφουγκραζόμενος τα… καρδιοχτύπια επαγγελματιών κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα του μαγαζιού τους και διαχέεται ο ήχος της μουσικής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου