ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρώπινη ασπίδα για το νερό

ανθρώπινη-ασπίδα-για-το-νερό-639487

Στην τρίτη πανελλαδική συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το νερό, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών για το Νερό και η Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό.

Οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι «παρ’ όλο που το κράτος προσπαθεί να ενισχύσει θεσμικά τη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης (Υπερταμείο, οδηγία για ανάκτηση κόστους νερού), στην κοινωνία ενισχύονται οι ιδέες οι οποίες αποτελούν και καταστατική αρχή της Πανελλαδικής Συμμαχίας ότι το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έμβια όντα και τα οικοσυστήματα. Δεν είναι αποθήκη ενέργειας για «πράσινη» και ιδίως χρηματιστηριακή εκμετάλλευση».

Οι συλλογικότητες και τα κινήματα που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συμμαχία συμφώνησαν ότι στο ερχόμενο διάστημα η δράση της συμμαχίας πρέπει να επικεντρωθεί στην δικτύωση και αλληλοϋποστήριξη κινημάτων και συλλογικοτήτων ώστε να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη ασπίδα για την προστασία του δημόσιου νερού, ως κοινού αγαθού, σε όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου