ΤΟΠΙΚΑ

Αθλητικές δραστηριότητες δωρεάν για καρκινοπαθείς

αθλητικές-δραστηριότητες-δωρεάν-για-640306

Τα ευεργετικά οφέλη της αθλητικής δραστηριότητας για τους καρκινοπαθείς ανέλυσε η δρ. Αθλητικών επιστημών Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία μίλησε χθες σε εκδήλωση του Συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας «Υποστηρίζω», καθιστώντας γνωστή την πρόθεση διοργάνωσης δωρεάν δραστηριοτήτων ευεξίας για τους καρκινοπαθείς της περιοχής μας.

Η ευαισθητοποιημένη εθελόντρια, η οποία είναι επιστημονική συνεργάτης του συλλόγου, που μετράει 230 περίπου εγγεγραμμένα μέλη, ενημέρωσε τους παριστάμενους της χθεσινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενία, για τη σημασία των αθλητικών δραστηριοτήτων στους πάσχοντες από καρκίνο.

Η ίδια τόνισε ότι στους στόχους της νέας δράσης, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο καρκινοπαθών μαγνησίας και τη συνδρομή γυμναστών, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή να βγουν από το σπίτι, να βοηθηθούν από τους ειδικούς, με απλές δραστηριότητες που προσφέρουν ευεξία και ενδυναμώνουν την ψυχολογία τους.

Αναλύοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη φιλοσοφία και το στίγμα της εθελοντικής της ταυτότητας, η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι με τον όρο «αθλητική δραστηριότητα» εννοούμε δράσεις που προσφέρουν ευεξία σε έναν καρκινοπαθή, διότι είναι σημαντικό «να βγει έξω, έστω μια φορά την εβδομάδα, για να κάνει το γύρω του τετραγώνου του σπιτιού του» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η εισηγήτρια της χθεσινής ομιλίας με θέμα «Καρκίνος και αθλητική δραστηριότητα» είναι απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, έχει πραγματοποιήσει διδακτορικές σπουδές και ακαδημαϊκή – ερευνητική καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Εσσεξ στην Αγγλία, ενώ συνεργάστηκε επίσης με το Πανεπιστήμιο του Κειπ Τάουν την νότιας Αφρικής.

Το τελευταίο ακαδημαϊκό – ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στο θέμα του «Καρκίνου και της αθλητικής δραστηριότητας» το οποίο ανέπτυξε χθες, προτρέποντας τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες ευεξίας, που έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία του πάσχοντα.

Μιλώντας εκ μέρους του Συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας η γραμματέας Εφη Χαρβάλα επεσήμανε ότι στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του, από το 2012,ο σύλλογος «Υποστηρίζω» έχει αναπτύξει πολύπλευρη δράση, προωθώντας, παράλληλα, το μήνυμα της πρόληψης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου