ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Αθανασάκειο

δωρεάν-ξεναγήσεις-στο-αθανασάκειο-640435

Συνεχίζεται η συνεργασία στο χώρο του πολιτισμού που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ξεκίνησε η «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου», μαζί με το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων», για δωρεάν ξεναγήσεις, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, αποδέχθηκε την πρόταση που έκανε το σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» και το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και των Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος ξεναγήσεων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου. Από το Υπουργείο πολιτισμού ισχύει η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Η κ. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, θα ξεναγήσει δωρεάν τους γονείς και τα παιδιά, στις αίθουσες του Μουσείου, την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου στις 11 π.μ.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου, τριάντα με σαράντα λεπτά. Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς και κηδεμόνες, ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη τηλ. 6977070414 και [email protected]. Ο συνολικός αριθμός, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 35 -40 άτομα, με συνέπεια να τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας στις τηλεφωνικές κρατήσεις. Η συνάντηση για την ξενάγηση, ορίστηκε για τις έντεκα παρά τέταρτο στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Για τις επόμενες πρώτες Κυριακές του κάθε μήνα θα γνωστοποιείται το νέο πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου