ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες της Μαγνησίας στον κόσμο

εικόνες-της-μαγνησίας-στον-κόσμο-640444

Εντείνονται οι συντονισμένες προσπάθειες προβολής της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας διεθνώς, με στόχο την ευρύτερη προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονταν το ταξίδι γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ως απόρροια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Φιλοξένια» με τη συμμετοχή δέκα τουριστικών πρακτόρων από Πολωνία, Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία και Ουκρανία.

Το φαμ τριπ διοργάνωσε η η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, σε πρώτη φάση, κατόπιν επικοινωνίας με την «Hellexpo» που διοργάνωσε την έκθεση Φιλοξένια και σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Λάρισας και την Ενωση Ξενοδόχων Τρικάλων, αντίστοιχα. Καθοριστική ήταν, εξάλλου, η συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που κάλυψε τα γεύματα των επισκεπτών, τις υπηρεσίες ξενάγησης συνοδού και το κόστος της μεταφοράς των ξένων τουριστικών πρακτόρων στη Θεσσαλία.

Οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες επισκέφτηκαν διαδοχικά τα Μετέωρα, τη Λάρισα και κατόπιν τη Μαγνησία, όπου ξεναγήθηκαν, σε πρώτη φάση, στο χώρο της Αργούς και στο δημαρχείο του Βόλου, όπου τους υποδέχτηκαν η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και ο πρόεδρος των κωπηλατών της Αργούς Νίκος Ντόκος. Στους επισκέπτες προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα την Αργώ, λίγο πριν συνεχίσουν την περιήγησή τους στο Πήλιο και τις τοπικές γεύσεις.

Οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες επισκέφτηκαν, συγκεκριμένα, τον Κισσό και την Τσαγκαράδα, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τους ξενοδόχους της περιοχής, προκειμένου να ανταλλάξουν πληροφορίες γύρω από τουριστικά θέματα και να τους παρουσιάσουν οι ξενοδόχοι, αντίστοιχα, τα διαθέσιμα τουριστικά πακέτα.

Την επόμενη μέρα της παραμονής τους στη Μαγνησία επισκέφτηκαν το νότιο Πήλιο, την Αφησσο, κατόπιν τα τρενάκι στα Ανω Λεχώνια, με μια στάση στα Καλά νερά πριν κατευθυνθούν στο δρόμο της επιστροφής.

Στο μεταξύ, τα δεδομένα της συγκεκριμένης επίσκεψης έχουν αποσταλεί σε όλα τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προοπτικές ενίσχυσης του διεθνούς τουριστικού κύματος από το εξωτερικό, τα οποία διαφαίνονται στον ορίζοντα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου