ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη κλιμακίου της Δ.Ο. Βόλου του ΠΑΣΟΚ στο Νοσοκομείο Βόλου

επίσκεψη-κλιμακίου-της-δ-ο-βόλου-του-πα-641642

Το ζήτημα της ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου είναι μερικά από τα ζητήματα που έθεσε κλιμάκιο της δημοτικής οργάνωσης Βόλου του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη που είχε συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων.

Οπως επισημαίνει η κ. Ιωάννα Καραμαργιού γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης και π. μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Μαγνησίας σε σχετική ανακοίνωση «χωρίς να υποβαθμίζουμε τις απόλυτα αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες παραμένουν ακόμη ευχολόγια και υποσχέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι αναγκαίο να μην υποτιμηθούν απλές και έξυπνες δράσεις μικρού σχετικά κόστους, αλλά με πολλαπλά οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά «οφέλη».

Η Δημοτική οργάνωση συναντήθηκε με το σύλλογο εργαζομένων θέτοντας όλα τα σημαντικά ζητήματα όπως την υψηλή επισφάλεια του προσωπικού, ελλείψεις νοσηλευτών, ελλείψεις σε αναλώσιμα, το ζήτημα των ατομικών συμβάσεων, το οργανόγραμμα κ.λ.π

Εξειδικεύοντας τις θέσεις της οργάνωσης προς τα τεχνικά ζητήματα, η κ. Καραμαργιού τόνισε πως θεωρεί ότι μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και άλλων συναφών ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων ( Life , ΕΠΠΕΡΑΑ, κλπ.) είναι απόλυτη προτεραιότητα η συνέχιση της ανανέωσης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που βρίσκεται σε φάση end of life , μετά τα πρώτα ουσιαστικά βήματα που πραγματοποιήθηκαν τη διετία 2013-2015 στον τομέα αυτό. Παράλληλα, η κ. Καραμαργιού, υπενθυμίζοντας συχνές συσκέψεις για τα θέματα αυτά κορυφαίων στελεχών του ΤΕΕ με αντίστοιχα στελέχη του Γ.Ν. Βόλου όπως ο τότε διοικητής κ. Καραμπάτσας και ο επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών Γ. Κουμπαρέλος, επανέφερε την ατζέντα της ενεργειακής αναβάθμισης στη λογική ότι το κράτος και η διοίκηση πρέπει να έχουν συνέχεια, και ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, είναι επιτακτική ανάγκη οι καλές πρακτικές να συνεχίζονται αλλά και να εμπλουτίζονται με νέες ουσιαστικές προτάσεις.

Η γραμματέας της οργάνωσης επίσης παρέθεσε επιγραμματικά στοιχεία από έρευνες του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ενώ επίσης υπογράμμισε ότι η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ «είναι πρόθυμη να παράσχει κάθε βοήθεια που θα χρειαστεί, στην υπόθεση της αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στο Βόλο, έναν χώρο ευαίσθητο και νευραλγικό που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα και το επίπεδο ζωής για όλους μας.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου