ΤΟΠΙΚΑ

Σε διάταξη μάχης τα συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα για την απεργία στις 8 Δεκεμβρίου

σε-διάταξη-μάχης-τα-συνδικάτα-στον-ιδι-641664

Σε διάταξη μάχης τα συνδικάτα του Βόλου εν όψει της πανεργατικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και συμμετέχει το ΕΚΒ στις 8 Δεκεμβρίου ενάντια στο νέο προϋπολογισμό.

Μετά από απόφαση της ολομέλειας του ΕΚΒ τα συνδικάτα του Βόλου θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα εκείνη την ημέρα για αυτό και προγραμματίζεται κάθοδο με λεωφορεία στην πρωτεύουσα.

Σε ανακοινώσεις τους εν όψει του συλλαλητηρίου πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά.

«Η επιβίωση του κλάδου μας- επισημαίνεται από το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων Ν. Μαγνησίας « περνά μέσα από τον αγώνα μας ενάντια στις αδιέξοδες πολιτικές που αναπαράγουν την «ύφεση» και την ανεργία, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και καθιστούν ανίσχυρες τις συλλογικές μας συμβάσεις. Είναι αγώνας ενάντια στις επιδιώξεις των μεγαλο-ξενοδόχων εργοδοτών μας, ενάντια στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΑΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών. Η νέα μνημονιακή λαίλαπα, που είναι προ των πυλών, δείχνει ότι οι αντίπαλοι των εργαζομένων δεν παίζουν. Ετοιμάζουν ένα ακόμη πιο οδυνηρό εργασιακό τοπίο, κατ’ εντολήν των δανειστών, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων εργοδοτικών συμφερόντων.»

Το σωματείο Μετάλλου εξάλλου στην ανακοίνωση κάλεσμα επισημαίνει «Η νέα αντεργατική λαίλαπα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δεν επιτρέπει ούτε εφησυχασμούς, ούτε, αδράνεια. Θέλει αγωνιστική εγρήγορση και συσπείρωση, κόντρα στην επικίνδυνη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και κόντρα στην εξίσου επικίνδυνη πολιτική εκείνων που επιδιώκουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να τους μετατρέψουν σε κομματικά στρατιωτάκια.

Η ώρα για να λογοδοτήσει η Κυβέρνηση για την εγκληματική αντεργατική της πολιτική, και μαζί της όσοι επιλέγουν να γίνουν τα «δεκανίκια» της, ήρθε”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου