ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλασε… και η Αργώ

παρέλασε-και-η-αργώ-673269

Τα βλέμματα και το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η Αργώ, η οποία έκανε τη δική της… παρέλαση δια θαλάσσης κατά μήκος της παραλίας του Βόλου.

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου η θρυλική πεντηκόντορος έλαβε θέση στο «κορδόνι» και μόλις ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, οι 50 σύγχρονοι Αργοναύτες υπό τις προσταγές του πλοιάρχου, κ. Μουτσινά, τράβηξαν κουπί, κάνοντας τη δική τους παρέλαση στο λιμάνι και εγκαινιάζοντας τη συμμετοχή της Αργούς στις εθνικές επετείους και στα μεγάλα γεγονότα της πόλης.

Σημαιοστολισμένη και με τους Αργοναύτες ντυμένους στα γαλανόλευκα, η Αργώ, «παρέλασε» από το κορδόνι προς το σημείο πρόσδεσής της στο λιμάνι του Βόλου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που έσπευσε για να τη θαυμάσει. Τα φλας των φωτογραφικών μηχανών πήραν «φωτιά», με μικρούς και μεγάλους να απαθανατίζουν τη στιγμή.

Ο πλους της Αργούς αναγγέλθηκε από μικροφώνου από τους παρουσιαστές της παρέλασης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κατασκευή, τα ιστορικά στοιχεία που συνοδεύουν το σκαρί- σύμβολο για την πόλη και τις δυνατότητες τουριστικής προβολής του Βόλου μέσα από την Αργώ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής θα καθιερώσει δοκιμαστικούς πλόες της Αργούς στα τριήμερα των εθνικών επετείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου