ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς τους ανάπηρους πολέμου η παρέλαση για την 28ηΟκτωβρίου στο Βόλο

χωρίς-τους-ανάπηρους-πολέμου-η-παρέλα-673283

Μηνύματα ενότητας από τον πολιτικό κόσμο με αφορμή την εθνική επέτειο

Η αποχή για πρώτη φορά των αναπήρων και θυμάτων πολέμου σημάδεψε την καθιερωμένη παρέλαση για την 28ηΟκτωβρίου στο Βόλο. Μέλη της Ενωσης κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο Ηρώων και παρακολούθησαν από τις θέσεις στους στην εξέδρα δίπλα από τους επισήμους την παρέλαση, δεν συμμετείχαν όμως σε αυτή. «Μας έχουν εγκαταλείψει», το παράπονο του προέδρου της ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου και εθνικής αντίστασης Μαγνησίας, Αθανασίου Κουτσού.

Αν και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες –επικρατούσε ψιλόβροχο- η παρέλαση για την εθνική επέτειο διεξήχθη και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Εκατοντάδες κόσμου με τις ομπρέλες στα χέρια έσπευσε στην παραλία του Βόλου για να καμαρώσει τα μέλη πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων, οδηγών και κυρίως τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων που παρέλασαν με καμάρι, τιμώντας τους ήρωες του ’40 που θυσιάστηκαν για να είναι η χώρα σήμερα ελεύθερη.

Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε το μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που επέστρεψε στην παρέλαση μετά από χρόνια αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις που παρέλασαν με άψογο βηματισμό.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου έδωσε ρυθμό στα βήματα της μαθητιώσας νεολαίας, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, ενώ την παρουσίαση της παρέλασης, αφηγούμενοι μερικές από τις στιγμές της ένδοξης ιστορίας, ανέλαβαν οι δύο συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί που προ ημερών τιμήθηκαν για την προσφορά τους, οι κ.κ. Χρυσάνθη Βουτσά και Γιώργος Τουφεξής.

Μηνύματα ενότητας με αφορμή την 28η Οκτωβρίου έστειλε ο πολιτικός και όχι μόνο κόσμος της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου