ΤΟΠΙΚΑ

Σε παγίδα έχει μετατραπεί αερογέφυρα του ΟΣΕ

σε-παγίδα-έχει-μετατραπεί-αερογέφυρα-673354

Διαμαρτυρίες των κατοίκων στην περιοχή της πρώην Οινοπνευματικής

Σε επικίνδυνη παγίδα για μικρούς και μεγάλους έχει εξελιχτεί η αερογέφυρα ανάμεσα στις δύο ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ στην Μπότσαρη και την Αλαμάνας στο ύψος του πρώην εργοστασίου της Οινοπνευματικής.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί καθώς στη μεταλλική αερογέφυρα, που

διευκολύνει τη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής από και προς την Ν. Ιωνία, λόγω της περίφραξης των γραμμών, έγιναν πριν λίγους μήνες μεγάλες παρεμβάσεις ανύψωσης, ενώ προστέθηκαν και αντικαταστάθηκαν μεγάλα τμήματα μεταλλικών στοιχείων.

Σύμφωνα ωστόσο με τους κατοίκους, δεν αντικαταστάθηκε ένα τμήμα ενόςπερίπου μέτρουτου σάπιου και σκουριασμένου χειρολισθήρα με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τόσο οι ηλικιωμένοι που τον χρησιμοποιούν για να ανεβοκατεβαίνουν όσο και τα παιδιά που μαζεύονται κάθε απόγευμα και παίζουν επάνω στη γέφυρα.

Κατά την περίοδο των εργασιών στην αερογέφυρα, όπως κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γιάννης Κουρτίνας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου όσο και άλλοι περίοικοι, ζήτησαν από τα συνεργεία να προβούν στην αντικατάσταση αυτού του τμήματος, μηδαμινού κόστους αλλά πολύ επικίνδυνου για τραυματισμό ανθρώπου. Η απάντηση – όπως τόνισε ο κ. Κουρτίνας – ήταν αρνητική, δηλώνοντας ότι δεν είναι αρμόδιοι.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος μάλιστα επισκέφτηκε τα γραφεία του Ο.Σ.Ε. ζητώντας κάποιον από την τεχνική υπηρεσία, όμως τα γραφεία ήταν κλειστά, διότι όπως ενημερώθηκε από τον σταθμάρχη έχουν μεταφερθεί στη Λάρισα.

«Περιμένουμε εκ μέρους της τεχνικής υπηρεσίας του Ο.Σ.Ε., που είναι αρμοδία, την ανταπόκριση και έγκαιρη αποκατάσταση του προβλήματος, πριν τραυματισθεί κάποιος άνθρωπος», σημειώνει έντονα προβληματισμένος ο κ. Κουρτίνας προειδοποιώντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου