ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος τιμά τους ήρωες του ‘40

ο-βόλος-τιμά-τους-ήρωες-του-40-673516

Μηνύματα για σύγχρονα «όχι» έστειλαν χθες φορείς στο περιθώριο της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Ηρώων

Τους ήρωες του ’40, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας, τιμά σήμερα ο Βόλος. Η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και την Κυβέρνηση στην πόλη θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες μαθητές σχολείων της πόλης τίμησαν σε επετειακές εκδηλώσεις τους αγώνες των ηρώων Ελλήνων για την ελευθερία της πατρίδας και οι σημαιοφόροι συναντήθηκαν στο μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια.

Το «παρών» στο χώρο έδωσε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία έστειλε μήνυμα «ενότητας, συνεργασίας, εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας, ελευθερίας και πάνω απ’ όλα εξασφάλισης μιας ειρηνικής και ποιοτικής ζωής των ανθρώπων. Τέτοιες ημέρες μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή και μέσα από αυτή να δούμε τα λάθη του παρελθόντος και αυτά να γίνουν φως για να αποφευχθούν άλλα λάθη και να εξασφαλιστεί η ποιότητα της ζωής που αρμόζει σε ανθρώπους που ζουν σε ελεύθερες κοινωνίες».

«Ο δρόμος του όχι μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά είναι ο δρόμος της τιμής και της αξιοπρέπειας που θα πρέπει να έχει ως ιδανικό η νέα γενιά. Οι αξίες του ’40 συνεχίζουν να μας εμπνέουν και σήμερα», είπε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Τοκαλή Μποντού.

«Οι μαθητές τιμούν τους ανθρώπους που ήξεραν να αγωνίζονται, να δίνουν τη ζωή τους για να είναι ελεύθερη η πατρίδα. Οι μαθητές σήμερα εκπληρώνουν τις προσδοκίες εκείνων των ηρώων, αγωνιζόμενοι κι αυτοί με όπλα τα βιβλία τους για μια Ελλάδα δημοκρατική, ελεύθερη», υπογράμμισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Στις 12 μ.μ. η καθιερωμένη παρέλαση

Η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 σήμερα το μεσημέρι. Στην παραλία του Βόλου, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια θα τοποθετηθεί μία μικρή εξέδρα. Ενώπιον των επισήμων θα παρελαύνουν συνολικά 1.300 μαθητές από 30 δημοτικά σχολεία και 15 Γυμνάσια και Λύκεια.

Επίσης, παρέλαση θα κάνουν 22 σύλλογοι, πέντε τμήματα προσκόπων και ισάριθμα οδηγών, ενώ θα ακολουθήσουν τα τμήματα ασφαλείας και οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων. Σημειώνεται ότι μετά από χρόνια, φέτος θα παρελάσουν και πάλι μηχανοκίνητα τμήματα της τροχαίας.

Με τη γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανα από τα κατάρτια της, η Αργώ ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη της παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Η Αργώ θα παρελάσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης. Στη θάλασσα, στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας, θα υπάρχει κορδέλα, την οποία η Αργώ θα… κόψει περνώντας, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο, τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις και επετειακές γιορτές με στόχο την προβολή της μυθικής ιστορίας της στα πέρατα του κόσμου.

Ωστόσο, από τη φετινή παρέλαση θα απέχουν φέτος για πρώτη φορά τα μέλη της Ενωσης Αναπήρων και θυμάτων πολέμου και εθνικής αντίστασης Μαγνησίας. Με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση του επιδόματος Λουτροθεραπείας των Θυμάτων Πολέμου, το οποίο λάμβαναν κάθε χρόνο τον μήνα Ιούνιο και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν το έχουν λάβει. «Διευκρινίζουμε ότι αυτά τα χρήματα δεν είναι από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά από το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και είναι από κρατήσεις των πολεμικών τους συντάξεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου