ΤΟΠΙΚΑ

Νεαροί φιλοξενούμενοι του ξενώνα της Αρσις σε πρόγραμμα του Μουσείου Βόλου

νεαροί-φιλοξενούμενοι-του-ξενώνα-της-677200

Παιδιά του ξενώνα της «Αρσις» στη Μακρινίτσα, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου την περασμένη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής θεματικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016».

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που προέρχονται από διάφορες χώρες, συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τους διερμηνείς τους.

Η πανελλαδική δράση είχε ως επίκεντρο τη φωτιά και τίτλο: «Παντέχνου Πυρός Σέλας. Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου είχε, αντίστοιχα, τον τίτλο: «Με τη φωτιά και τον πηλό. Κλίβανοι ιστορικών χρόνων στην αρχαία Θεσσαλία».

Οι συμμετέχοντες αρχικά ενημερώθηκαν για το θέμα του φετινού εορτασμού και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες για να μελετήσουν το ομοίωμα του κεραμικού κλιβάνου που βρίσκεται στο μουσείο, καθώς και τα αντικείμενα που ψήνονταν σε αντίστοιχους κλιβάνους και εκτίθενται στο μουσείο. «Επειτα συμπλήρωσαν τις κάρτες του προγράμματος και κράτησαν το ενημερωτικό έντυπο ως ενθύμημα της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία πήλινων αγγείων», όπως αναφέρει η Ευμορφία Τσιαμάγκα, μουσειοπαιδαγωγός – ΜΕd, εργαζόμενη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Οι νεαροί φιλοξενούμενοι στον ξενώνα της «Αρσις» δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το πρόγραμμα και την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά αρχαιολογικούς θησαυρούς χιλιάδων ετών, εμπλουτίζοντας με τρόπο άμεσο και βιωματικό τις γνώσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου