ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση ισχύος των αδειών για τους επαγγελματίες λαϊκών αγορών

παράταση-ισχύος-των-αδειών-για-τους-επ-677221

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας τηςΝ.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ζητώντας την παράταση ισχύος των μη ανανεωμένων αδειών για τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών. Ο βουλευτής Μαγνησίας, έχοντας λάβει σχετικό υπόμνημα από την Ένωση Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας «Γόρδιος Δεσμός», επισημαίνει με την αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό την ανάγκη παράτασης ισχύος των μη ανανεωμένων επαγγελματικών αδειών, πριν από τις 30 Οκτωβρίου 2016, όπου είναι και η καταληκτική ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών των λαϊκών αγορών αποτελεί ένα μόνιμο και διαρκές πρόβλημα που ταλανίζει τον κλάδο των επαγγελματιών και μικροπωλητών. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει καταστήσει την πλειονότητα των επαγγελματιών λαϊκών αγορών, ανίκανους ως προς την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Πρόκειται για δικαιολογητικά απαραίτητα για την ανανέωση της άδειας. Ως εκ τούτου, αίτημα των πληγέντων από την οικονομική ύφεση επαγγελματιών είναι η άμεση και οριστική επίλυση του ζητήματος με νομοθετική ρύθμιση, που να τους διασφαλίζει.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί επιτέλους του ζητήματος και να δοθεί όχι μόνο παράταση της ισχύος των αδειών αλλά και οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους μικροπωλητές, πριν αφανιστεί ο κλάδος τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου