ΤΟΠΙΚΑ

Τουρισμός ευεξίας με… βότανα Πηλίου, η νέα πρόταση της Ενωσης Ξενοδόχων

τουρισμός-ευεξίας-με-βότανα-πηλίου-η-677263

Το δυναμικό προφίλ του Πηλίου σε συνάρτηση με την χλωρίδα και τα χιλιάδες βότανα που υπάρχουν διάσπαρτα παντού, στρέφουν το ενδιαφέρον της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στην κατεύθυνση του τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Οι πρώτες σκέψεις συζητήθηκαν πρόσφατα με στελέχη της ΚΕΔΕ και στόχος είναι να οριστεί ραντεβού στο επόμενο διάστημα «προκειμένου να καταθέσουμε πρόταση και να διερευνήσουμε τις προοπτικές συνδρομής από πλευράς των Δήμων, στο κομμάτι του τουρισμού υγείας και ευεξίας, για να αναπτυχθεί στην περιοχή μας», όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ίδιος επισημαίνει ότι τα βότανα και η φύση του Πηλίου είναι ελκυστικά, τόσο για διατροφικούς λόγους, όσο και για λόγους υγείας και ευεξίας γενικότερα, καθώς πραγματοποιούνται ήδη σεμινάρια σε μικρές ομάδες, τα οποία συνδυάζονται με γιόγκα, ριλάξ, αποτοξίνωση, υγιεινή διατροφή και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Η παραπάνω πρόταση που διατυπώνεται, επικεντρώνεται σε μια μορφή τουρισμού που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη και όπως επισημαίνεται από επαγγελματίες του τουρισμού, υπάρχουν προοπτικές να δώσει επιπλέον ώθηση σε μια περιοχή όπως το Πήλιο, το οποίο «είναι power place και έχει ευεργετική επίδραση σε όσους το επισκέπτονται», σημειώνει ο κ. Ζαφείρης.

Το παράδειγμα της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής του Γιώργου Βυθούλκα στην Αλόννησο, που συγκεντρώνει εκατοντάδες επιστήμονες και ερευνητές, δίνει, εν πολλοίς, το στίγμα της τουριστικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς οι συμμετέχοντες συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή τις διακοπές στο συγκεκριμένο νησί των Βορείων Σποράδων.

Τα δεδομένα του Πηλίου είναι τελείως διαφορετικά, αλλά το επίκεντρο είναι επί της ουσίας το ίδιο, καθώς επικεντρώνεται σε μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Από την πλευρά της Ενωσης Ξενοδόχων υπάρχει η πρόθεση να αναπτυχθεί μια καινούργια πρόταση, η οποία θα δώσει νέα ώθηση στην περιοχή μας, εάν τεθούν σε οργανωμένη βάση οι συντεταγμένες του συγκεκριμένου στόχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου