ΤΟΠΙΚΑ

Η Μαγνησία προωθεί τον οικοτουρισμό

η-μαγνησία-προωθεί-τον-οικοτουρισμό-679108

Εξαιρετικά ισχυρή ήταν η παρουσία της Μαγνησίας στη Νostos expo 2016, την έκθεση που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον εναλλακτικό και οικολογικό τουρισμό. Η παραπάνω έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου και η Μαγνησία έδωσε δυναμικό παρών με το περίπτερο του Ecotourism Greece (www.ecotourism-greece.com) και των Μονοπατιών της Ελλάδας (www.pathsofgreece.gr). Προωθήθηκαν όλες οι επιτυχίες της Μαγνησίας στον τομέα του αειφόρου και εναλλακτικού τουρισμού ενώ εξετάστηκαν οι προοπτικές του νομού για ακόμα μεγαλύτερη στροφή στη νέα τουριστική εποχή.

Η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, ήταν παρούσα στην έκθεση και ενίσχυσε σημαντικά τον σκοπελίτικο οικοτουρισμό. Συγκεκριμένα, η κ. Διαμάντη στα εγκαίνια σε συνεργασία με το www.ecotourism-greece.com, όπου θα ενταχθούν τα πράσινα καταλύματα της Σκοπέλου, προώθησε τις καταδύσεις και την ποδηλασία στο νησί και εξέτασε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα Μονοπάτια της Ελλάδας στο πλαίσιο του πεζοπορικού τουρισμού.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν επίσης πολλά επίσημα μέλη του www.ecotourism-greece.com, τα οποία φιλοξενήθηκαν και εκπροσωπήθηκαν στο περίπτερό του. Για την ακρίβεια εκπροσωπήθηκε το Ikion Eco Boutique Hotel της Ιωάννας Αθανασίου από το Πατητήρι της Αλοννήσου, το μόνο εντελώς πράσινο ξενοδοχείου του νησιού. Επιπλέον, από το βόρειο Πήλιο κατέφθασε η Ελένη Καραΐσκου του Kritsa Gastronomy Hotel της Πορταριάς με την πλούσια γαστρονομία, την οργανική φάρμα, τα μαθήματα μαγειρικής και τις δραστηριότητες στη φύση. Ενώ από το νότιο Πήλιο ήρθε ο Νίκος Δόβας, ο οποίος έχει ένα εξαιρετικό σαπωνοποιείο και διοργανώνει και αυτός δραστηριότητες στη φύση. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η ΝCC (Nature Conservation Consultants) και το σημαντικό έργο της στη λίμνη Κάρλα για την προστασία του κιρκινεζιού στο πλαίσιο του LIFE+ Φύση: «Διατήρηση και διαχείριση του Κιρκινεζιού σε τρεις Ζώνες Ειδικής Προστασίας της Ελλάδας».

Ιδιαιτέρως σημαντική για την έκθεση ήταν και η παρουσία της Heather Parsons, δημιουργού των Skopelos Walks που ασχολούνται με τις πεζοπορίες στη Σκόπελο.

Στην συγκεκριμένη έκθεση κυριάρχησε ο ενθουσιασμός για την ανάπτυξη του ελληνικού εναλλακτικού τουρισμού και η ικανοποίηση για την επιτυχία της έκθεσης. Το σίγουρο είναι ότι οι πρωτοβουλίες της Μαγνησίας θα αποτελέσουν έμπνευση για όλους τους Θεσσαλούς επαγγελματίες του τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου