ΤΟΠΙΚΑ

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου

το-πρόγραμμα-των-λατρευτικών-εκδηλώσ-679120

Λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, προγραμματίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, που θα διαρκέσουν από αύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου έως την επόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, αύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 6.00 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού θα γίνει υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου και θα ακολουθήσει Μέγας Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα τελεστεί ο όρθρος και η αρχαιοπρεπής θεία λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί υποδοχή του Τιμίου ξύλου στα προπύλαια του ναού και θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός με θείο κήρυγμα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το πρωί θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία και στις 5.30 το απόγευμα εσπερινός και χαιρετισμοί.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 7.30 – 9.30 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία και στις 6.30 το απόγευμα μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Στις 10.30 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία έως τις 12.30 τα μεσάνυχτα.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 7.30-9.30 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στις 5 το απόγευμα θα ψαλεί ιερά παράκληση στον Άγιο Δημήτριο και στις 6 το απόγευμα μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία. Κατόπιν θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας, του ιερού λειψάνου και του Τιμίου Ξύλου.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 7.30-9.30 το πρωί θα ψαλούν όρθρος, θεία λειτουργία και κτητορικό μνημόσυνο και στις 5.30 μ.μ. εσπερινός και ιερά παράκληση του τιμίου σταυρού.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία και στις 5.30 το απόγευμα η ακολουθία του εσπερινού και της ιεράς παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία, 7.30-9.30 το πρωί και στις 5.30 μ.μ. εσπερινός του Σαββάτου-ιερό ευχέλαιο.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, 7.30-10.30 το πρωί θα ψαλούν όρθρος και θεία λειτουργία και στις 5.30 το απόγευμα προγραμματίζεται η αναχώρηση του τιμίου ξύλου, μετά την τέλεση εσπερινού και παράκλησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου