ΤΟΠΙΚΑ

Πότε θα ξεκινήσει η Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία

πότε-θα-ξεκινήσει-η-πρόσθετη-ενισχυτι-680388

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να ενημερωθεί για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος της Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει προς τον αρμόδιο υπουργό ότι είναι καθολικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ξεκινήσει άμεσα η ενισχυτική διδασκαλία και να μην επαναληφθεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που σημειώθηκε κατά την περσινή σχολική χρονιά, αφήνοντας έκθετους, πολλούς μαθητές χωρίς πρόσθετη διδακτική στήριξη.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων για την έναρξη της Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας έχουν ήδη αρχίσει να διατυπώνονται, προς τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων. Η οικονομική κρίση και ο μειωμένος οικογενειακός προϋπολογισμός καθιστούν απαγορευτική την πρόσβαση στα φροντιστήρια για πολλούς μαθητές. Ως εκ τούτου, τα παιδιά αυτά υστερούν, έναντι όσων μαθητών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Αξίζει να σημειωθεί, πως ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους μαθητές της Γ´ Λυκείου, οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει την προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Ιουνίου.

Αίτημα όλων είναι να μην επαναληφθεί η περσινή μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη της Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Για τη σχολική χρονιά 2015-2016, ενώ το ΦΕΚ είχε δημοσιευτεί από τις 16 Δεκεμβρίου του 2015, τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 2 Μαρτίου 2016, δύο μήνες πριν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Καλό θα ήταν, να μη γίνουμε για μια ακόμη χρονιά θεατές του εμπαιγμού των μαθητών και των οικογενειών τους, που το μόνο που επιθυμούν είναι ισόνομη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τη σχολική χρονιά 2016-2017;

2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός του προγράμματος για την Ενισχυτική Διδασκαλία; Θα καλύψει τις ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου