ΤΟΠΙΚΑ

Να στηρίξει η πολιτεία τις σχολικές δραστηριότητες

να-στηρίξει-η-πολιτεία-τις-σχολικές-δρ-681861

Η ανάγκη πιο ένθερμης υποστήριξης των σχολικών προγραμμάτων από την πολιτεία υπογραμμίστηκε στη διάρκεια της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μεταξουργείο, με θέμα «Καλές πρακτικές στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων».

Η ημερίδα που απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Στη διάρκεια της παραπάνω ημερίδας έγινε αναφορά σε στοχευμένες περιβαλλοντικές δράσεις και προγράμματα, που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, ενώ όπως σημείωσε η Κική Δανιηλίδου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της δευτεροβάθμιας, πρέπει να διατεθούν κονδύλια από την πολιτεία, προκειμένου να υποστηριχθούν οι σχολικές δραστηριότητες. Αναπτύσσοντας τις θέσεις της, η ίδια υπογράμμισε ότι στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης η υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων στηρίζεται κατά βάση στο μεράκι των εκπαιδευτικών, ενώ σημείωσε ότι «δεν στηρίζεται, όσο παλαιότερα, από την πολιτεία, καμία σχολική δραστηριότητα».

Ο υπεύθυνος σχολικών προγραμμάτων της πρωτοβάθμιας, Αντώνης Αντωνίου, ανέφερε από την πλευρά του ότι η κεντρική φιλοσοφία και το βασικό ζητούμενο παραμένει «η διαχείριση των προβλημάτων περιβαλλοντικής ευθύνης όλων μας, η ευαισθητοποίηση του μαθητή και του κάθε πολίτη επάνω σε ζητήματα εκπαίδευσης, η βελτίωση του περιβάλλοντος και το τελευταίο διάστημα, η αειφορική διαχείριση των πόρων και των καταστάσεων που μας περιβάλλουν». Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι είναι βασικό οι εκπαιδευτικοί να εμπνέουν τους μαθητές, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στα σχολικά προγράμματα.

Η υπεύθυνη του ΚΠΕ Μακρινίτσας, Ματούλα Μακέλη, ανέφερε από την πλευρά της ότι δίνεται βαρύτητα στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, προκειμένου να προωθηθούν η περιβαλλοντική εκπαίδευση και οι αντίστοιχες δράσεις, σε ευρύτερη κλίμακα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου