ΤΟΠΙΚΑ

Εψαχνα να βρω κάπου να κοιμηθώ…

εψαχνα-να-βρω-κάπου-να-κοιμηθώ-681882

Μπήκε σε προαύλιο μεταξύ μπαρ και σπιτιού, για να κοιμηθεί σε καναπέ που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο και να περάσει τη νύχτα, όπως ισχυρίστηκε, και συνελήφθη για απόπειρα κλοπής.

Το περιστατικό αφορά σε 23χρονο Βολιώτη, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε για απόπειρα κλοπής σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, εφέσιμη.

Ο 23χρονος έγινε αντιληπτός χθες γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, που άκουσε θόρυβο, βγήκε στο μπαλκόνι, για να δει τι συμβαίνει και άμεσα ειδοποίησε το γιο του και την Αστυνομία.

Ο 23χρονος επίδοξος κλέφτης συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη και το Αυτόφωρο τον καταδίκασε, καθώς δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό του.

Ο 23χρονος ζήτησε από το Δικαστήριο μία δεύτερη ευκαιρία. Είπε ότι παρακολουθεί πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Δεν αρνήθηκε την παρουσία του στο προαύλιο χώρο, είπε όμως πως βρέθηκε εκεί, γιατί είχε μαλώσει με τη σύντροφό του και είχε φύγει από το σπίτι. Είναι άνεργος, συμπλήρωσε, και χθες που δικαζόταν στο Αυτόφωρο έπρεπε να βρίσκεται σε συνάντηση του προγράμματος.

Ωστόσο, ο 23χρονος μόλις την περασμένη εβδομάδα αποδείχτηκε ότι ήταν ο δράστης που κρύβονταν πίσω από την κλοπή της κολυμπήθρας από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν την Αστυνομία με παρόμοιες πράξεις.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε, αλλά του έδωσε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση με το προεδρείο να επισημαίνει ότι η πόρτα των φυλακών είναι ανοιχτή, αν υποπέσει ξανά σε αδίκημα του ποινικού κώδικα, καθώς πρέπει να προστατευτεί και η ιδιωτική περιουσία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου