ΤΟΠΙΚΑ

Οι αστυνομικοί τίμησαν τον Προστάτη Αγιό τους

οι-αστυνομικοί-τίμησαν-τον-προστάτη-α-681988

Τον Προστάτη τους, Αγιο Αρτέμιο τίμησαν οι Αστυνομικοί της Μαγνησίας. Σήμερα, στις 11 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου βόλου, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κοντακτσή, παρουσία των Αστυνομικών, Στρατιωτικών, Λιμενικών και πολιτικών τοπικών Αρχών και πολλών εν ενεργεία και συνταξιούχων αστυνομικών και πολιτών.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Ιωάννης Τόλιας αναφέρθηκε αρχικά στο Βίο του Αγίου Αρτεμίου, σημειώνοντας πως «ο Αγιος Αρτέμιος ο οποίος ήταν αξιωματικός, διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη, την ισχυρή θέληση και την θαρραλέα αντίστασή του. Εργάστηκε μέχρι τέλους για την Ειρήνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια των πολιτών».

«Γι’ αυτό και η επιλογή της Πολιτείας για την καθιέρωση του Αγίου Αρτεμίου ως Προστάτη της Αστυνομίας, μετά την ενοποίηση των δύο Σωμάτων και την ίδρυση ενός ενιαίου Σώματος δεν ήταν τυχαία. Προέκυψε από την ανάγκη της καθιέρωσης ενός ηθικού προτύπου και των αρετών που πρέπει να έχει ένας Αστυνομικός», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τόλιας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας ευχαρίστησε τους συναδέλφους του αστυνομικούς για το έργο που προσφέρουν και να τους κάλεσε να συνεχίσουν τον ευγενή και αδιάκοπο αγώνα προς όφελος της κοινωνίας.

«Αυτήν την ημέρα όμως δεν θα πρέπει να λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά θα πρέπει να τους μνημονεύουμε καθημερινά, γιατί μας θυμίζουν το χρέος που έχουμε απέναντί τους και απέναντι στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Τόλιας στο χαιρετισμό του.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ, με ανακοίνωσή του, εύχεται ολόψυχα στους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους τους της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρόνια Πολλά και ο Άγιος Αρτέμιος να τους δίνει υγεία και δύναμη να επιτελούν το έργο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου