ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία για τα οφέλη της σωστής διατροφής

ομιλία-για-τα-οφέλη-της-σωστής-διατροφ-682642

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 ομιλία με θέμα «τα οφέλη της σωστής διατροφής».

Προσκεκλημένος ήταν ο Διατροφολόγος – Διαιτολόγος κος Ζήσης Παναγιώτης, ο οποίος με ιδιαίτερο τρόπο μίλησε για τις ομάδες των τροφών και παρουσίασε συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή, δίνοντας τη δυνατότητα με τη χρήση πολυμέσων, να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητά τους.

Ο κ. Ζήσης, τόνισε πως η υγιεινή διατροφή και οι σωστές διατροφικές συνήθειες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπου και συμβάλουν στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπήρξε ενεργός συμμετοχή των παιδιών μέσω γόνιμου διαλόγου με το Διατροφολόγο. Οι γονείς, τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠμεΑ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία για την ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων και των λαχανικών και την ωφελιμότητα της κατανάλωσης τους στη βελτίωση της υγείας μικρών και μεγάλων.

Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας το οποίο αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α., προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου