ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση για το 166 στο Βόλο

παρέμβαση-για-το-166-στο-βόλο-683885

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας που αντιδρούν έντονα στην κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρου από το Βόλο γιατί θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Αγγελίδη χθες επισκέφτηκε το Βόλο στο πλαίσιο περιοδείας σε όλη τη Θεσσαλία και συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων στη Μαγνησία για να εκφράσει τη στήριξη στο αίτημα να παραμείνει στο Βόλο το τηλεφωνικό κέντρο. Οπως τονίστηκε κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αντίθετα θα υποβαθμίσει τόσο την υπηρεσία του Βόλου όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η Ομοσπονδία σκοπεύει να θέσει το θέμα στη συνάντηση που επιδιώκεται να γίνει με τον Υφυπουργό Υγείας Π. Πολάκη για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΕΚΑΒ με κυρίαρχο το θέμα της υποστελέχωσης, τις ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και μία σειρά από οικονομικά αιτήματα που έχουν να κάνουν με οφειλόμενα χρήματα που δεν έχουν όμως αποδοθεί στο προσωπικό.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων θα οριστικοποιηθεί μάλιστα στις 5 Νοεμβρίου σε διευρυμένη σύσκεψη της Ομοσπονδίας με τα προεδρεία των συλλόγων εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σε όλη την επικράτεια, όπου θα εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο να προγραμματιστούν και κινητοποιήσεις, εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν δεσμευτεί για την εξόφληση των αργιών του 2014, αλλά και των χρημάτων που οφείλονται από τις αρχές του 2016 για τα εκτός έδρας.

Παρέμβαση από ΠΟΕΔΗΝ

Στο μεταξύ, η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε χθες σε νέα παρέμβαση για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για τα ασθενοφόρα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κάνει λόγο για ελλιπή επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι σε φθίνουσα αριθμητική πορεία, εξαιτίας συνεχών βλαβών -υψηλός μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων και διανυθέντων χιλιομέτρων.

Κατά μέσο όρο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα και «λόγω έλλειψης χρημάτων μένουν ασυντήρητα» και κάνει λόγο για «επικίνδυνες διακομιδές».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «στη Θεσσαλία 17 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα, τα 6 από αυτά είναι για απόσυρση. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά σε όλη τη Θεσσαλία 21-22 ασθενοφόρα, θα έπρεπε με βάση τον πληθυσμό και την έκταση να είναι τα τριπλάσια».

Επίσης καταγγέλλει ότι οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, και Δυτικής Ελλάδας, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου