ΤΟΠΙΚΑ

Βήμα για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού του Βόλου

βήμα-για-τη-χερσαία-ζώνη-του-λιμανιού-τ-683895

Με ένα και μοναδικό θέμα, αυτό της επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Βόλου, συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Την προηγούμενη Παρασκευή, επίσης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, είχε αναφέρει ότι ο Δήμος Βόλου, βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης και είχε προαναγγείλει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.

Ο κ. Θεοδώρου τόνισε ότι το αίτημα του Δήμου αφορά σε επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης και μίλησε για την ταχύτητα με την οποία κινείται η δημοτική αρχή προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι άλλοι δήμοι όπως αυτός της Πάτρας είχαν ενεργοποιηθεί πολύ νωρίτερα, από το 2008. Όπως τόνισε για να υλοποιηθεί το αίτημα χρειάζεται τόσο η θετική απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, όσο και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Σημειώνεται ότι το αίτημα μπήκε σε στέρεη βάση μετά την πρόσφατη συνάντηση του εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνου Θεοδώρου και του γ.γ. του δήμου Βόλου, Στυλιανού Διαμαντίδη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκη.

Ο δήμος δεν περιορίζει την πρότασή του σε αυτά που δέχεται να παραχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, με την απόφαση που είχε ληφθεί επί προεδρίας Γ. Πρίγκου στον οργανισμό. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ προ μηνών και έθεσε υπόψη του κ. Πουλάκη, ο δήμος ζητά επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης. Μέσα από την επαναχάραξη θα προκύψει ποια κομμάτια της χερσαίας ζώνης χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες και ποια όχι και άρα μπορούν να περάσουν στην πόλη.

Ο δήμος διεκδικεί το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και την παραλία του Βόλου, που σήμερα είναι… μοιρασμένη. Από το πεζοδρόμιο και πάνω μπροστά στα καταστήματα ανήκει στο δήμο, από το πεζοδρόμιο και κάτω προς τη θάλασσα ανήκει στον Ο.Λ.Β.

Ζητά επίσης τον χώρο των παλιών σφαγείων, την παραλιακή ζώνη της Ν. Αγχιάλου και την παραλία της Αγριάς.

Μάλιστα ο δήμος διαθέτει πλήρη και αιτιολογημένο φάκελο για να στηρίξει τις διεκδικήσεις του, προκειμένου η χερσαία ζώνη να αναπτυχθεί προς όφελος των πολιτών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου