ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για καλές πρακτικές στα σχολικά προγράμματα

ημερίδα-για-καλές-πρακτικές-στα-σχολι-684711

Ημερίδα με θέμα: «Καλές πρακτικές στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων», διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου στο Βόλο.

Η δράση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας. Αφορά στην παρουσίαση ενός προγράμματος ή μιας στοχευμένης δράσης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η παρουσίαση αναφέρεται σε αυτά που έχουν υλοποιηθεί μέσα στη σχολική μονάδα το προηγούμενο σχολικό έτος.

Οι κοινές παρουσιάσεις, ανάμεσα στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, κοινό προβληματισμό και υιοθέτηση καλών πρακτικών, στην υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στα σχολεία της Μαγνησίας. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, στη χρονική αυτή περίοδο που βρισκόμαστε, στην αρχή της σχολικής χρονιάς και η δράση αυτή ενδεχόμενα αποτελέσει στοιχείο αναζήτησης αλλά και πηγή έμπνευσης για το θέμα της «μετάβασης» από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: [email protected] (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Σχολείο-καλές πρακτικές» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο).

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου