ΤΟΠΙΚΑ

Στο 70% οι απώλειες στο τζίρο για τα συνεργεία αυτοκινήτων

στο-70-οι-απώλειες-στο-τζίρο-για-τα-συνερ-684790

Στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας στρέφεται ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Μαγνησίας. Οι συσσωρευμένες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό των επαγγελματιών να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους. Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, θα συζητηθεί η σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μπαρμπάκος λέει ότι από πριν ακόμη την οικονομική κρίση και μέχρι σήμερα, ο κλάδος έχει υποστεί μείωση του τζίρου πάνω από 70%, με αποτέλεσμα πλέον οι επαγγελματίες να ζορίζονται ιδιαίτερα και να μη βλέπουν και φως στον ορίζοντα. Τουλάχιστον η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σημειώνει, θα έπρεπε να είναι καλυμμένη.

Το τεφτέρι στον κλάδο άρχισε να τηρείται από το 2008 ακόμη. Όμως τα χρόνια που ακολούθησαν κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί την κατάσταση που θα διαμορφωνόταν. «Οι πελάτες θέλουν πλέον να κάνουν μόνο τα απολύτως αναγκαία. Φτιάχνουν τα φώτα, αλλά δεν θέλουν άλλες εργασίες. Μπορεί να αφήνουν τα φρένα… Μετά τις πληρωμές φτιάχνουν ένα το πολύ δύο πραγματάκια και σταματούν εκεί. Μετά από τις 10-15 κάθε μήνα ακολουθεί νέκρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο κ. Μπαρμπάκος λέει ότι αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο δρόμο τα περισσότερα δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ και πάρα πολλά από αυτά έχουν σοβαρά προβλήματα, με τα λάστιχα, τα φρένα, τα φώτα.

Το ποσοστό των επαγγελματιών του κλάδου που έχει μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι ακριβές τι μεγέθους είναι. Εκτιμάται, πάντως, ότι είναι γύρω στο 20-30%. Στη Γενική Συνέλευση θα ξεκαθαριστεί το τοπίο και θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση για την ιδιωτική ασφάλιση.

Ο Σύλλογος στρέφεται προς την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, καθώς τα οικονομικά επιδεινώνονται. «Όταν έχεις έσοδα 4.500 ευρώ και πρέπει να πληρώσεις εφορία 5.500 ευρώ, πώς να βγουν οι υποχρεώσεις;», διερωτάται ο ίδιος.

Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει αναλυτική ενημέρωση και για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς κάθε χρόνο τα συνεργεία είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν ετήσιες εκθέσεις με τα απορρίμματα που έχουν.

Τα συνεργεία θα έχουν συγκεκριμένη εικόνα για τις αλλαγές του 2017 από το λογιστή του Συλλόγου, τον απολογισμό, διοικητικό και οικονομικό, και την έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής. Μεταξύ των άλλων, θα υπάρξει πληροφόρηση και για τα τεχνικά σεμινάρια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, αλλά για το χορό που διοργανώνει ο Σύλλογος.

Να επισημανθεί ότι ο ΣΙΣΑΜ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στις 6.30 το απόγευμα στο Συνεταιριστικό Ι.ΚΤΕΟ Βόλου (Βιοτεχνικό Πάρκο).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Συλλόγου στο τηλ. 24210-39719.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου