ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη για το θάνατο του πρώην κοινοτάρχη Διμηνίου Δ.Λάμπρου

θλίψη-για-το-θάνατο-του-πρώην-κοινοτάρ-685123

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε ηλικία 83 χρόνων ο πρώην κοινοτάρχης Διμηνίου Δημήτρης Λάμπρος. Ο Δημήτρης Λάμπρος υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση για αρκετά χρόνια, έχοντας συνδέσει το όνομά του με σημαντικά έργα στην περιοχή. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Κοινοτάρχης σε ηλικία μόλις 26 χρόνων και παρέμεινε πρόεδρος της Κοινότητας μέχρι το 1974. Μετά από μία παύση λίγων χρόνων, επανήλθε το 1981 ως υποψήφιος Κοινοτάρχης, αλλά έχασε τις εκλογές και παρέμεινε κοινοτικός σύμβουλος μέχρι και το 1985.

Επί των ημερών του η περιοχή του Διμηνίου απέκτησε σημαντικές υποδομές, καθώς κατασκευάστηκαν έργα που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής στην περιοχή, όπως το κοινοτικό κατάστημα και η πλατεία Διμηνίου, το σχολείο και το γήπεδο, η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή «Λάμια».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του επίσης στο Διμήνι κατασκευάστηκαν οι γέφυρες στον Ξηριά, ενώ έγιναν επίσης σημαντικά έργα για την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση της περιοχής, για την εγκατάσταση του τηλεφωνικού δικτύου, καθώς επίσης συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής, από την οποία η Κοινότητα Διμηνίου αντλούσε σημαντικά έσοδα.

Το άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία αλλά και στους οικείους του.

Ο εκλιπών ήταν άνθρωπος πολύ κοινωνικός και αγαπητός στους συνδημότες του, ενώ μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του παρέμενε ενεργός πολίτης με έντονο το ενδιαφέρον για τα κοινά.

Συνοδοιπόρος της ζωής του μέχρι τέλους, η πολυαγαπημένη του σύζυγος Ευδοκία, ευτύχησε να δει πολύ καλά αποκατεστημένα τα παιδιά του Κώστα και Νίκο, ενώ μεγάλη αγάπη έτρεφε για τα δύο εγγόνια του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στο Διμήνι. Η οικογένεια αντί στεφάνων έχει παρακαλέσει τα χρήματα να διατεθούν στο Ιδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια τους οικείους του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου Διμηνίου

Ο πρόεδρος, Γιάννης Στρούγκης, και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Διμηνίου εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του πρώην κοινοτάρχη Διμηνίου, Δημητρίου Λάμπρου, που επί σειρά προσέφερε στα κοινά με αφοσίωση, αποτελεσματικότητα και ανιδιοτέλεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου