ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιο συνέδριο αγροτικής οικονομίας στο Βόλο

πανελλήνιο-συνέδριο-αγροτικής-οικον-685359

Στο Βόλο θα διεξαχθεί το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας, το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον τομέα αγροτικής οικονομίας της γεωπονικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το τμήμα οικιακής οικονομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών, το τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας. Το συνέδριο διεξάγεται σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική κοινωνία, καθώς τόσο η αγροτική όσο και η εθνική οικονομία ταλανίζονται από τη μακροχρόνια και βαθιά οικονομική ύφεση.

Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σύγχρονων ζητημάτων της αγροτικής παραγωγής, η ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και απόψεων και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν το υπόβαθρο για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής στην πρωτογενή μας παραγωγή.

Στο συνέδριο που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων καθώς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα παρουσιαστεί μεγάλος αριθμός επιστημονικών εργασιών από Ελληνες και ιδιαίτερα νέους επιστήμονες.

Στόχος είναι η εξαγωγή τεκμηριωμένων προτάσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το υπόβαθρο για τη χάραξη νέας στρατηγικής για την εθνική πρωτογενή παραγωγή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου