ΤΟΠΙΚΑ

Πιρουέτες… εθελοντισμού

πιρουέτες-εθελοντισμού-685370

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΛΙΩΤΙΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΟΥΔΑΛΑΚΗ

Πριν από δύο χρόνια έβγαινε από την πόρτα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου κρατώντας στα χέρια της το εισιτήριο εισόδου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενός εισιτηρίου που απέκτησε με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών καθηγητών του φροντιστηρίου. Στις «αποσκευές» της, όμως, πολύτιμη προίκα από τη μαθητεία της στο κοινωνικό φροντιστήριο ήταν η αγάπη που εισέπραξε και το ζωντανό μάθημα της αξίας να προσφέρει κανείς εθελοντικά σε μια κοινωνία που το έχει απόλυτη ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μία… προίκα που αποφάσισε να μοιραστεί και η ίδια με την τοπική κοινωνία, ιδρύοντας την πρώτη Κοινωνική Σχολή Χορού στο Βόλο, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να απολαύσουν τα οφέλη του χορού και να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Η Γεωργία Μπουδαλάκη, είναι απόφοιτη του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου και σήμερα είναι 20 χρονών και σπουδάζει στο ΤΕΙ Λάρισας στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών. Η μεγάλη της αγάπη όμως είναι ο χορός. Από την ε’ τάξη του δημοτικού κάνει latin χορό και παράλληλα με τις πανελλαδικές εξετάσεις παρακολουθούσε μαθήματα zumba και κατάφερε να βγάλει και πτυχίο για να μπορεί να διδάσκει. Ετοιμάζεται να λειτουργήσει την πρώτη Κοινωνική Σχολή Χορού στο Βόλου, όπου πολίτες κάθε ηλικίας, από την παιδική ηλικία ακόμη και ηλικιωμένη θα μπορούν να κάνουν εντελώς δωρεάν μαθήματα χορού.

«Ως απόφοιτη του κοινωνικού φροντιστηρίου Βόλου διδάχθηκα την αξία του εθελοντισμού. Μου άρεσε η ιδέα του να προσφέρει κανείς εθελοντικά», εξηγεί –μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ– για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης της κοινωνικής σχολής χορού.

Μια ιδέα που ωρίμασε μέσα της και παίρνει «σάρκα και οστά» χάρη στην πολύτιμη στήριξη από τη δημοτική αρχή Βόλου. Μοιράστηκε την ιδέα της με τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο που «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία και τα πάντα στη συνέχεια δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους.

Επιλέχθηκε ο χώρος: μία αίθουσα με καθρέφτες που είναι κατάλληλη για χορό, στο κοινωνικό κέντρο της Ν. Δημητριάδας (στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Δημητρίου Πολιορκητού).

Για την παραχώρηση της αίθουσας, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ γνωμοδότησε θετικά. Αυτή την περίοδο γίνονται εγγραφές. Κάθε Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Ν. Δημητριάδος που θα φιλοξενήσει και την πρώτη Κοινωνική Σχολή Χορού στο Βόλο.

Προχθές ήταν η πρώτη ημέρα των εγγραφών. Και ήδη τέσσερα άτομα δήλωσαν συμμετοχή για τα δωρεάν μαθήματα χορού. Είναι η «μαγιά» για τη λειτουργία της σχολής.

Σύμφωνα με την κ. Μπουδαλάκη, δεκτοί γίνονται πολίτες κάθε ηλικίας: από παιδιά έως ηλικιωμένοι. «Ολοι μπορούν να χορέψουν και να ωφεληθούν από όσα προσφέρει ο χορός», αναφέρει.

Την προσπάθεια της κ. Μπουδαλάκη ήδη πλαισιώνει μία ακόμη χορεύτρια, μέσω όμως της σελίδας της Κοινωνικής Σχολής Χορού Βόλου στο facebook απευθύνεται έκκληση σε όσους καθηγητές χορού θέλουν, να έρθουν και να διδάξουν δωρεάν.

«Το πιο πολύτιμο μάθημα ήταν αυτό που πήρα από τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου: η αξία να προσφέρεις στην κοινωνία όταν σε έχει ανάγκη. Και θέλω να ανταποδώσω μέσα από αυτό που αγαπάω, το χορό. Ο χορός δεν προσφέρει μόνο σωματική άσκηση. Προσφέρει ευεξία, καλή διάθεση, ζωντάνια, είναι μια μορφή ψυχαγωγίας. Εγώ προσωπικά όταν χορεύω νιώθω ελεύθερη», υπογράμμισε η 20χρονη.

Τα πέντε τμήματα που θα λειτουργήσουν

Θα λειτουργήσουν πέντε τμήματα: latin, salsa και zumba για ενήλικες και zumba και latin για παιδιά. Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες, πιθανότατα κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Η σχολή είναι δωρεάν για όλους όσοι πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια:
-για τα παιδιά :
•φορολογική δήλωση έως 5000€ του 2015
•βεβαίωση σπουδών
•βεβαίωση σπουδών αδερφού ή αν είναι φαντάρος
•διαζευγμένοι γονείς
•μονογονεικη οικογένεια
•αναπηρία γονέα ή αδερφού από 67% και πάνω
•άνεργος γονιός
-για τους ενήλικες:
•κάρτα ΟΑΕΔ
•αναπηρία 67% και πάνω
•φορολογική δήλωση έως 5000€ του 2015
Στην περίπτωση που ο μαθητής είναι από άλλη χώρα πρέπει να προσκομίσει :
•φωτοτυπία διαβατηρίου
•φωτοτυπία την άδεια παραμονής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου