ΤΟΠΙΚΑ

Πιάστηκαν με 7.500 δόσεις ηρωίνης!

πιάστηκαν-με-7-500-δόσεις-ηρωίνης-491029

Υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Η αστυνομική έρευνα οδηγήθηκε στα ίχνη διακινητών του «λευκού θανάτου» και σταμάτησε το δρόμο για τα στέκια των τοξικομανών σε 7.500 δόσεις, αξίας 150.000 ευρώ.

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης, την οποία έστησε προχθές στις 10 το βράδυ σε αγροτική περιοχή του δήμου Συκουρίου στη Λάρισα. Στο γειτονικό νομό, που αποτελεί το κέντρο διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλία, κατευθύνθηκαν οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, μετά από πληροφορίες για μεγάλες ποσότητες ηρωίνης που διακινούνταν και στη Μαγνησία.

Αστυνομικός, ο οποίος υποδύθηκε τον υποψήφιο αγοραστή ηρωίνης, κατάφερε να κλείσει ραντεβού με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» σπείρας, έναν 20χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα.

Σε απομακρυσμένη αγροτική περιοχή στο Συκούριο ο 20χρονος εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού και πούλησε σε αστυνομικό τρεις ποσότητες ηρωίνης 152 γραμμαρίων έναντι 2.100 ευρώ.

Ο 20χρονος αλλοδαπός πήρε τα χρήματα και επιβιβάστηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος έχει υιοθετηθεί από πολύ μικρή ηλικία από ελληνική οικογένεια και διαμένει στη Λάρισα.

Η σύλληψη του 20χρονου δεν έγινε την ώρα της συναλλαγής, προκειμένου να μη διαφύγει ο δεύτερος της παρέας, που μέσα από το αυτοκίνητο βρίσκονταν σε ρόλο τσιλιαδόρου.

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τις κινήσεις τους και τους συνέλαβαν στο σπίτι του 24χρονου, μαζί με ένα ακόμη άτομο, 34 ετών, κάτοικο Φαρσάλων, ο οποίος παραδέχθηκε στη διάρκεια της προανάκρισης ότι περίμενε για να αγοράσει ποσότητα δύο γραμμαρίων.

Σε έλεγχο στο σπίτι του 24χρονου βρέθηκαν τρεις ποσότητες ηρωίνης 9,6 γραμμαρίων, καθώς και διάτρητες σακούλες που χρησιμοποιούσε για τη συσκευασία ποσοτήτων ηρωίνης.

Η μεγάλη ποσότητα εντοπίστηκε στη καβάτζα που υπέδειξε ο 20χρονος αλλοδαπός. Είχε κρυμμένη και έτοιμη να διαθέσει σε τοξικομανείς δύο ποσότητες ηρωίνης 332,9 γραμμαρίων.

Εκτός από την ποσότητα ηρωίνης οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών και το ΙΧ αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Μετά από προθεσμία που ζήτησαν θα απολογηθούν για τις πράξεις τους ενώπιον του Ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου