ΤΟΠΙΚΑ

Φάρσα για βόμβα άδειασε χθες τα Δικαστήρια

φάρσα-για-βόμβα-άδειασε-χθες-τα-δικαστ-851206

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που επρόκειτο να εκραγεί, αναστάτωσε χθες τη λειτουργία των Δικαστηρίων στο Βόλο.

Οι αίθουσες συνεδρίασης του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, τα γραφεία του κτηρίου και κάθε χώρος εκκενώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε αξιωματικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, απειλώντας ότι σε λίγο θα εκραγεί βόμβα στα Δικαστήρια.

Αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν άμεσα προς το Δικαστικό Μέγαρο, ζητώντας από τους υπαλλήλους, τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους πολίτες να εγκαταλείψουν το χώρο για τη διενέργεια των ερευνών. Με τη συνδρομή εκπαιδευμένων σκύλων ερεύνησαν εξονυχιστικά κάθε σημείο του κτηρίου. Οι έρευνες απέδειξαν ότι επρόκειτο για άλλο ένα… χτύπημα φαρσέρ, από τα γνωστά που συνηθίζουν να διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία των Δικαστηρίων.

Το απειλητικό τηλεφώνημα-φάρσα έγινε μόλις ξεκινούσε η εκδίκαση των υποθέσεων, καθώς τα δικαστήρια δεν έγιναν από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι εξαιτίας της δίωρης αποχής των δικαστικών υπαλλήλων, όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας.

Τα δικαστήρια επαναλειτούργησαν στη 1 μμ, οπότε ολοκληρώθηκαν οι αστυνομικές έρευνες.

Συνεχίζουν την αποχή
Εξάλλου τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν από την ερχόμενη Τρίτη και μέχρι τις 28 Μαΐου οι δικαστικοί υπάλληλοι με αποχή από την εργασία τους καθημερινά για μία ώρα, από τις 9 έως τις 10 π.μ.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, διεκδικώντας:

- την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων (Γραμματέων και Επιμελητών Δικαστηρίων) όλων των υπηρεσιών της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου

- την αύξηση των οργανικών θέσεων, δεδομένου τού ότι ο όγκος δουλειάς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα και με την πρόταση της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για αύξηση των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου

- την κάλυψη των οφειλομένων χρημάτων από τη μετάβασή τους στα Μεταβατικά Δικαστήρια

- τη συνένωση των Περιφερειακών Ειρηνοδικείων Μηλεών, Ζαγοράς και Αργαλαστής, στις Μηλιές ή την κατάργηση των μεταβατικών Μονομελών Δικαστηρίων στα Ειρηνοδικεία, όπου δεν υπάρχει Γραμματέας

- την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, αφού οι προσπάθειες για βελτίωση του ήδη υπάρχοντος κτηρίου είναι τελικά «πεταμένα χρήματα».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι εκφράζουν ακόμη την έντονη διαμαρτυρία τους για τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου