ΤΟΠΙΚΑ

Πλαστογράφησαν την υπογραφή του αντιδημάρχου!

πλαστογράφησαν-την-υπογραφή-του-αντι-851206

Κομπίνα με πλαστές υπογραφές του Αντιδημάρχου Αγριάς Μπάμπη Ζάχου, έστησε λογιστικό γραφείο. Βρέθηκαν περισσότερες από 35 δηλώσεις εισοδημάτων αλλοδαπών, οι οποίες έφεραν πλαστές υπογραφές του αντιδημάρχου Αγριάς, υπαλλήλου του δήμου, καθώς και μιας υπαλλήλου του ΚΕΠ επί της 2ας Νοεμβρίου στο Βόλο. Ήδη από την Α’ ΔΟΥ έχουν σταλεί οι φάκελοι στην εισαγγελία Βόλου και την Υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης Λάρισας.

Ουσιαστικά η κομπίνα ήταν απλή. Στο λογιστικό γραφείο πήγαιναν αλλοδαποί στους οποίους το γραφείο έκανε υπεύθυνες δηλώσεις, πάντα με το ανάλογο αντίτιμο, απασχόλησης σε κτήματα αγροτών, ώστε να δηλώνουν εισόδημα ύψους 8.000 ευρώ για να μπορούν στη συνέχεια να ανανεώσουν τη βίζα τους.

Περίπου στα τέλη Απριλίου ωστόσο ένας εκ των αγροτών στον οποίο είχε χρεωθεί από το λογιστικό γραφείο ο αλλοδαπός-εργάτης – «φάντασμα» σε επίσκεψή του στην Εφορία διαπίστωσε πως στα χαρτιά φαινόταν να απασχολεί το εν λόγω άτομο, χωρίς και φυσικά να ισχύει κάτι τέτοιο, με το γνήσιο της υπογραφής να φέρει αυτή του αντιδημάρχου Αγριάς.

Ο αγρότης ενημέρωσε τον κ. Ζάχο, ο οποίος με το αντίγραφο της δήλωσης στα χέρια του μετέβη άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγριάς και έκανε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Με τη γνωστοποίηση της υπόθεσης από την Α’ ΔΟΥ ερευνήθηκε και βρέθηκαν περίπου 35 ακόμα δηλώσεις, 10 εκ των οποίων έφεραν την υπογραφή του αντιδημάρχου, ενώ οι υπόλοιπες έφεραν τις υπογραφές της υπαλλήλου του δήμου και της υπαλλήλου του ΚΕΠ. Να αναφερθεί εδώ πως είχαν πλαστογραφηθεί και οι υπογραφές των αγροτών, ενώ όλοι οι αγρότες που βρέθηκαν μπλεγμένοι στην υπόθεση έκαναν τη δήλωσή τους στο συγκεκριμένο γραφείο.

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Α’ ΔΟΥ ο ένας εκ των αλλοδαπών που «εξυπηρέτησε» το λογιστικό γραφείο ήρθε στην Αγριά από την Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ενώ μόλις κατατέθηκε η μήνυση από τον κ. Ζάχο το ίδιο μεσημέρι μεταγράφηκε στην Εφορία Αταλάντης!

«Πρόκειται όχι για απλή κομπίνα, αλλά από αυτά που έρχονται στην επιφάνεια για ολόκληρο κύκλωμα. Πώς αυτός ο αλλοδαπός από τη Μηχανιώνα ήρθε κατευθείαν σε αυτό το λογιστικό γραφείο, αν δεν ήρθε συστημένος;», αναφέρει ο κ. Ζάχος.

Αυτή τη στιγμή όπως προαναφέρθηκε η υπόθεση εξετάζεται από την εισαγγελία του Βόλου και την Οικονομική Επιθεώρηση Λάρισας και αναμένεται η δικαστική συνέχεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου