ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρές αιχμές για αποδεσμεύσεις οικοπέδων – φιλέτων

σοβαρές-αιχμές-για-αποδεσμεύσεις-οικ-851206

Την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου όλες οι μειοψηφίες εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην Δημοτική Αρχή για την επιλογή της να προχωρήσει στην αγορά του πρώην εργοστασίου Γκλαβάνη με τη σύναψη δανείου 4.300.000 ευρώ.
Από την άλλη η Δημοτική Αρχή με πρωτοστάτη τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Δανηλόπουλο, ο οποίος όπως στην πρώτη απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, έτσι και στη συνεδρίαση της Τετάρτης τάχθηκε υπέρ της αγοράς Γκλαβάνη, αλλά κατά της δημιουργίας νέου Δημαρχείου στην περιοχή, ….άφησε αιχμές για αποχαρακτηρισμούς που έγιναν την περίοδο 1999 – 2002 και που έδωσαν τη δυνατότητα, όπως τόνισε, να χαθούν σημαντικές ευκαιρίες για το Βόλο.
Ειδικότερα ο κ. Δανηλόπουλος έκανε λόγο για δύο μεγάλα οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας απέναντι από το Ξενία, τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν και τα οποία έγιναν πολυόροφες οικοδομές. Η αιχμή του Αντιδημάρχου Βόλου έγινε με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται η Δημοτική Αρχή για το πάρκο του Αναύρου και για τη σκόπιμη, όπως τονίστηκε, …σιωπή που υπάρχει από τους διαμαρτυρόμενους της περιοχής και όλους όσοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης του κοινόχρηστου χαρακτήρα του πάρκου. Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου επενέβη και ο έτερος Αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος ο οποίος τόνισε ότι την ίδια περίοδο 1999 – 2002 αποχαρακτηρίστηκε και το ακίνητο της πρώην Τράπεζας Κρήτης, που ήταν χαρακτηρισμένο για Πλατεία Πανεπιστημίου και στο οποίο σήμερα έχει κτιστεί πολυόροφη οικοδομή η οποία στεγάζει στο ισόγειό της σούπερ μάρκετ και στους ορόφους της τα γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης Μαγνησίας .
Ο Αντ. Παππάς ο οποίος ήταν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην τελευταία θητεία του Μιχ. Κουντούρη (Γενάρης 1999 – Μάιος 2000) πήρε το λόγο δήλωσε ότι έχει πλήρη άγνοια για τα συγκεκριμένα ζητήματα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ανάλογα θέματα ουδέποτε πέρασαν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας παράλληλα ότι αν υπάρχουν στοιχεία να μιλήσουν με ονόματα για τους υπεύθυνους. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυρ. Μήτρου που ήταν Αντιδήμαρχος Πρασίνου εκείνη την περίοδο δεν έκανε κανένα απολύτως σχόλιο.
Σύμβουλοι της μειοψηφίας που ρωτήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι για τα θέματα αυτά έχει και η τότε μείζονα μειοψηφία και νυν Δημοτική Αρχή της Δημοκρατικής Συνεργασίας …

Οι θέσεις Δανηλόπουλου
Εξάλλου στο αυριανό φύλλο ο Αντιδήμαρχος Βόλου υλοποιώντας την υπόσχεση που έχει δώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο θα δημοσιοποιήσει με άρθρο του τις θέσεις του αναφορικά με το πολεοδομικό καθεστώς στην περιοχή του Αναύρου.
Στο αυριανό του άρθρο ο Γ. Δανηλόπουλος αναφέρεται και στις δύο επίμαχες πολυκατοικίες απέναντι από το ΞΕΝΙΑ σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
… « Η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αλλά και μετέπειτα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δέσμευαν για κοινωφελείς χρήσεις δύο μεγάλα οικόπεδα της Εθνικής απέναντι από το Ξενία. Στα οικόπεδα αυτά με οικοδομικές άδειες του 2001 και του 2006 χτίστηκαν δύο μεγάλες εξαώροφες πολυκατοικίες 4367,68 τ.μ. και 5649.61 τ.μ. (συνολική επιφάνεια 10017,29 τ.μ.). Το συνολικό εμβαδόν του Ξενία είναι 5.353 τ.μ. και άρα κτίστηκαν «δύο Ξενία» ακόμη. Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πότε και πως αποδεσμεύτηκαν τα οικόπεδα αυτά και γιατί σημερινοί "ανησυχούντες" δεν αντέδρασαν δυναμικά όπως το κάνουν σήμερα. Το ότι τα ακίνητα αυτά είναι ιδιωτών και η υπεραξία τους συνεχώς μεγαλώνει ενώ το Ξενία είναι περιουσία του Δήμου (άρα του λαού) που αποδίδει στα ταμεία του Δήμου κάθε χρόνο περίπου 400.000 € δεν πιστεύω να έχει καμία σχέση»!

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου