ΤΟΠΙΚΑ

65.000 επισκέπτες φέρνει η RAYNAIR

65-000-επισκέπτες-φέρνει-η-raynair-851206

Η πρόθεση της Ryanair να αξιοποιήσει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ως αεροπορική της βάση στην Ελλάδα, δηλαδή με στόλο αεροπλάνων, μόνιμα πληρώματα και προσωπικό και απευθείας σύνδεση του Βόλου και της Κεντρικής Ελλάδας με δεκάδες ευρωπαϊκούς προορισμούς, ακούστηκε και από επίσημα χείλη.

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της Ryanair στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έλληνας στην καταγωγή, Νίκος Παπαφωτίου, σε συνέντευξη Τύπου χθες στη Νομαρχία, με αφορμή τα εγκαίνια των γραμμών με Φρανκφούρτη και Μιλάνο, εξέφρασε την άποψη ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η Νέας Αγχίαλος να γίνει αεροδρόμιο βάσης της εταιρείας.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης των δύο νέων δρομολογίων για Φρανκφούρτη και Μιλάνο 12 μήνες το χρόνο, τονίζοντας ότι η προοπτική συγκαταλέγεται στα σχέδια της εταιρείας.
«Σίγουρα θα συνεχίσουμε, εάν το πείραμα που γίνεται τώρα πετύχει», είπε και δεν έκρυψε ότι η Ελλάδα συμπεριελήφθη στα πλάνα της εταιρείας για το 2010 τελευταία στιγμή.

Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, φέρνοντας σε αντιπαραβολή το αεροδρόμιο Hann στη Φρανφκούρτη. «Όταν αποτέλεσε βάση της Ryanair ήταν το μισό του σημερινού κτιρίου σας. Σήμερα διακινεί 7 εκατ. επιβάτες το χρόνο», ανέφερε, ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας, δείχνοντας αισιόδοξος για τις προοπτικές που ανοίγονται για το Βόλο. «Ο Βόλος έχει τις δυνατότητες και θα τον υποστηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Παπαφωτίου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νομάρχη Απ. Παπατόλια και την αντινομάρχη Εύη Αδαμάκη, καθώς και άλλα δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Υψηλές πληρότητες
Χθες η Ryanair γιόρτασε τα εγκαίνια των δύο νέων δρομολογίων της από το Βόλο στο Μιλάνο (Bergamo) και την Φρανκφούρτη (Hann), που εκτιμάται ότι θα μεταφέρουν περισσότερους από 65.000 επιβάτες το χρόνο, διατηρώντας 65 τοπικές θέσεις εργασίας.

Η πρώτη πτήση από Φρανκφούρτη με πληρότητα 89% προσγειώθηκε προχθές και στις 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση από Μιλάνο, με πληρότητα μέχρι και χθες να φτάνει στο 66%.

Ήδη ο αριθμός κρατήσεων για τις πτήσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ υψηλός, πάνω από το μέσο όρο του δικτύου της Ryanair. Τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι κρατήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται τους επόμενους μήνες, ιδίως από την Ιταλία, όπου οι πτήσεις προωθούνται μέσα από πλήθος καταχωρίσεων σε περιοδικά και εφημερίδες και με δεδομένο ότι οι Ιταλοί προγραμματίζουν τις διακοπές τους δύο-τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Οι κρατήσεις εισιτηρίων από Φρανκφούρτη έχουν ήδη φτάσει στο 65% για τον Ιούνιο, στο 30% για τον Ιούλιο και στο 28% για τον Αύγουστο, όταν ο μέσος όρος κρατήσεων του δικτύου είναι 53%, 32% και 21% για τους αντίστοιχους μήνες.

Για τη γραμμή με Ιταλία οι κρατήσεις έχουν φτάσει το 45% για τον Ιούνιο, το 26% για τον Ιούλιο και το 21% για τον Αύγουστο.

«Ο Βόλος ανήκει στην οικογένεια της Ryanair. Μαζί με την αντινομάρχη Εύη Αδαμάκη ήμουν εκείνος που επέμειναν για τη σύνδεση της Ελλάδας με την Ιταλία και πιστεύω ότι ο Βόλος μπορεί να γίνει βάση για τη Ryanair», δήλωσε ο κ. Παπαφωτίου.

Εισιτήρια γιορτής με 3 ευρώ!
Η Ryanair γιορτάζει τα δύο της νέα δρομολόγια από το Βόλο με την προσφορά αεροπορικών εισιτηρίων στην τιμή των 3 ευρώ για τα ταξίδια τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη όλο τον Ιούνιο, για κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 Μαΐου.

«H Ryanair είναι ενθουσιασμένη που δίνει μια ώθηση στον τουρισμό της Μαγνησίας με τα δύο νέα δρομολόγια προς το Μιλάνο και την Φρανφκούρτη, προσφέροντας στους καταναλωτές και τους επισκέπτες χαμηλά ναύλα για δύο συναρπαστικά δρομολόγια αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε η διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ Ιταλίας, Ελλάδας, Κροατίας και Ρουμανίας Melisa Corrigan.

Το στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Ιταλίας, Ελλάδας, Κροατίας και Ρουμανίας Giulia Gambacciani παρουσιάζοντας το προφίλ της εταιρείας ανέφερε ότι η Ryanair είναι η πιο αγαπημένη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, με 41 βάσεις και περισσότερα από 1.100 δρομολόγια χαμηλών ναύλων σε 26 χώρες και συνδέει 155 προορισμούς. Η Ryanair έχει ένα στόλο 240 καινούργιων αεροσκαφών Boeing 737-800 με παραγγελίες για 74 ακόμη νέα αεροσκάφη, που θα παραδοθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η ομάδα της Ryanair περιλαμβάνει περισσότερα από 7.000 άτομα και προβλέπει ότι θα μεταφέρει περίπου 73 εκατομμύρια επιβάτες το 2010.

Χωρίς ανατιμήσεις των εισιτηρίων σε σχέση με την αύξηση των καυσίμων, πρώτη σε κυκλοφορία και πληρότητα, με πτήσεις πάντα στην ώρα τους, χωρίς απώλεια αποσκευών και χωρίς ακυρώσεις, η Ryanair διανύει την 26η χρονιά ανάπτυξης.

Πρόσκληση στήριξης
Τα στελέχη της εταιρείας καλωσόρισε και ευχαρίστησε η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη, όπως ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που ανέλαβε και κατάφερε να φέρει σε πέρας.
Για ιστορική και ξεχωριστή στιγμή για το αεροδρόμιο των Θεσσαλών μίλησε ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας. «Οι κόποι μας, προεξαρχούσης της κ. Αδαμάκη, έφεραν αποτελέσματα, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τουρισμό στη χώρα μας», είπε και επανέλαβε την θέση για ενιαία τουριστική προβολή στη Θεσσαλία και για ένα δίκτυο τουριστικών προορισμών, συνδεδεμένων μεταξύ τους.

Για τη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον νομάρχη, δημιουργούνται εντελώς νέα δεδομένα για την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς το κέρδος για τις τοπικές επιχειρήσεις αναμένεται να φτάσει στα 6 εκατ. ευρώ, μέσα από μια πρωτοβουλία που πάλεψε και προώθησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας χωρίς καμία στήριξη από φορέα ή την κεντρική διοίκηση.

Ο κ. Παπατόλιας επανέλαβε δημόσια την πρόσκλησή του στους δήμους, τις ΤΕΔΚ, τα Επιμελητήρια, τις Νομαρχίες και τους επιχειρηματικούς φορείς όλης της Θεσσαλίας να στηρίξουν την τεράστιας σημασίας δημόσια επένδυση που αποτελεί την πόρτα της Θεσσαλίας στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου