ΤΟΠΙΚΑ

Πλήγμα στην ενημέρωση των αγροτών

πλήγμα-στην-ενημέρωση-των-αγροτών-851206

Παράθυρο στη συνέχιση ελέγχων σε καλλιέργειες μετά τη μείωση των επιδοτήσεων από την Πολιτεία στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου κατά 40% περίπου βρήκε η διοίκηση του Κέντρου.

Σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλες τις περιοχές και τις καλλιέργειες από το Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Ωστόσο σταμάτησαν να αποστέλλονται τα τεχνικά δελτία από την υπηρεσία.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σπύρος Βλειώρας, ναι μεν οι επιδοτήσεις έχουν μειωθεί στο 40%, ωστόσο οι έλεγχοι συνεχίζονται και μάλιστα ο αριθμός των παγίδων που έχει τοποθετηθεί είναι μεγαλύτερος από πέρυσι. Να αναφερθεί εδώ ότι το Ινστιτούτο πραγματοποιεί ελέγχους σε καλλιέργειες και κάνει συστάσεις στους παραγωγούς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από έντομα που μπορεί να πλήξουν τις καλλιέργειες τους αυτές.

Βέβαια ο κ. Βλειώρας ξεκαθάρισε ότι η συνέχιση των ελέγχων δεν θα ήταν δυνατή σε περίπτωση που δεν είχε υπάρξει συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης. «Φυσικά και αν δεν είχαν πει το ναι στην πρότασή μας οι κατά τόπους αγροτικές διευθύνσεις η μείωση των επιδοτήσεων θα δημιουργούσε πρόβλημα. Ωστόσο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με όλους σε όλες τις περιοχές που καλύπτει το Κέντρο και γι’ αυτό έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίζουμε τους ελέγχους», τόνισε ο κ. Βλειώρας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η συνεργασία θα συνεχιστεί, ενώ ήδη έχουν γίνει έλεγχοι για τον πυρηνοτρήτη και αυτή την περίοδο γίνονται έλεγχοι στην Αγιά σε καλλιέργειες μήλων και σε αμπελώνες.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ήδη δύο γεωπόνοι έκαναν ελέγχους για τον πυρηνοτρήτη και συνεχίζονται και σε άλλες καλλιέργειες. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Άλλωστε είμαστε οι πρώτοι που αν διαπιστώσουμε αδυναμία εκτέλεσης του έργου μας από τη μείωση των επιδοτήσεων, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να το λύσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του Κέντρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου