ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρή καταιγίδα χθες στη Μαγνησία

σφοδρή-καταιγίδα-χθες-στη-μαγνησία-436265

Σε ετοιμότητα έθεσε χθες υπηρεσίες και δήμους το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το απόγευμα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που «πέρασαν» και από τη Μαγνησία δεν προκάλεσαν προβλήματα.
Σε επιφυλακή θα παραμείνει και σήμερα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι δήμοι και κοινότητες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Σήμερα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες σήμερα.
Γενικά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Πάντως οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη, καθώς θα πνέουν με ένταση 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή σταδιακή άνοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου