ΤΟΠΙΚΑ

Παρθενικό δρομολόγιο της Ryanair

παρθενικό-δρομολόγιο-της-ryanair-851206

Με 138 επιβάτες η πρώτη πτήση της Ryanair κατέβασε χθες αργά το μεσημέρι τους τροχούς της στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Ο μικρότερος ηλιακά των επιβατών ένα αγοράκι μόλις ενός έτους, που ταξίδεψε από Φρανκφούρτη μαζί με την οικογένειά του.

Η παρθενική πτήση της Ryanair, της νούμερο ένα αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, προσγειώθηκε στο τοπικό αεροδρόμιο στις 4:30 μ.μ. Με την προσγείωση δόθηκε νέα ώθηση… απογείωσης του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς οι δύο πλέον σταθερές αερογραμμές αναμένεται να προσελκύσουν και άλλες εταιρίες.

Τους πρώτους επιβάτες της γραμμής Φρανκφούρτη-Βόλος υποδέχθηκαν ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, η αντινομάρχης Τουρισμού και Μεταφορών Εύη Τζαβέλλα-Αδαμάκη και στελέχη της Διεύθυνσης Τουριστικής Ανάπτυξης, μοιράζοντας έντυπο τουριστικό υλικό και κεράσματα.
Με την ίδια πτήση αναχώρησαν με προορισμό τη Γερμανία 48 επιβάτες.

Με την πρώτη πτήση έφτασαν και δύο στελέχη της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, η κα. Melisa Corrigan διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Ιταλίας, Ελλάδας, Κροατίας και Ρουμανίας και η κα Giulia Gambacciani στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Ιταλίας, Ελλάδας, Κροατίας και Ρουμανίας.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα νομαρχιακού συμβουλίου με τον νομάρχη και την αντινομάρχη Εύη Αδαμάκη, θα παρουσιάσουν τα σχέδια της εταιρίας.

Χθες, στις 8 μ.μ., για τα εγκαίνια της πρώτης πτήσης της Ryanair διοργανώθηκε διαγωνισμός στην pizzeria Toronto στη παραλία του Βόλου. Οι πρώτοι δέκα που έφτασαν στο κατάστημα φορώντας κάτι μπλε ή κάτι κίτρινο (τα χρώματα της Ryanair) ή με το λογότυπο της Ryanair κέρδισαν 10 διπλά εισιτήρια με επιστροφή για Μιλάνο ή Φρανκφούρτη.

Με μέση τιμή εισιτηρίου μόλις 45 ευρώ η Ryanair συνδέει 150 προορισμούς. Η Ryanair δρομολόγησε δύο πτήσεις την εβδομάδα από και προς το αεροδρόμιο Bergamo στο Μιλάνο και δύο από και προς το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης που ξεκίνησαν χθες θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα διαρκέσουν ως τις 28 του Οκτώβρη. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 24,99 ευρώ και φτάνουν έως τα 59,99 ευρώ. Έτσι ενδεικτικά ένα εισιτήριο για τις 6 Ιουνίου με επιστροφή στις 10 Ιουνίου θα κοστίσει στο σύνολο και με όλα τις επιπλέον χρεώσεις λιγότερα από 70 ευρώ!!!

Στο αεροδρόμιο Bergamo του Μιλάνου οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα διαρκέσουν έως τις 28 του Οκτώβρη. Οι τιμές των εισιτηρίων και από προς Μιλάνο ξεκινούν από τα 24,99 ευρώ.

Μέσω των δύο αυτών προορισμών ο ταξιδιώτης μπορεί να πάει κυριολεκτικά παντού. Στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας αποτυπώνεται ότι το δίκτυο της Ryanair στην Ευρώπη καλύπτει όλους σχεδόν τους προορισμούς στο χάρτη. Από το Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη υπάρχουν δρομολόγια με τιμή 5-10 ευρώ.
Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται από το site της εταιρίας www.ryanair.com.
Η συμφωνία για τακτικές πτήσεις της Ryanair, την οποία μετά από διαρκείς διαβουλεύσεις δύο ετών κατάφερε να κλείσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, μεταφράζεται σε 20.000 επισκέπτες, 140.000 διανυκτερεύσεις σε όλη τη Θεσσαλία, 14.000.000 ευρώ τζίρο, 5.500.000 ευρώ κέρδος για το 2010. H Ryanair εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον «κράχτη» και για άλλες αντίστοιχες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου