ΤΟΠΙΚΑ

Υποδοχή της Ryanair με χάπενινγκ και ευθύνες…

υποδοχή-της-ryanair-με-χάπενινγκ-και-ευθύνες-489625

Το κλειδί στην συγκοινωνιακή πόρτα εισόδου της Κεντρικής Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη γυρνά σήμερα η υπ’ αριθμόν ένα χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, που κατόρθωσε σε μια… μοναχική πορεία να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, υποδέχεται σήμερα στις 4:30 μ.μ. την πρώτη πτήση της Ryanair από τη Φρανκφούρτη.

Τα σχέδια μόνιμων πτήσεων της Ryanair μεταξύ Βόλου με Φρανκφούρτη και Μιλάνο θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, με σημαντικές μάλιστα προοπτικές, καθώς οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των εισιτηρίων –ακόμη και 7 ευρώ!- μαγνητίζουν ήδη εκατοντάδες ταξιδιώτες.

Όμως, η υποδοχή σήμερα της παρθενικής πτήσης της εταιρίας με κεράσματα και χάπενινγκ, γίνεται υπό τη σκιά του ημιτελούς νέου αεροσταθμού, παρά την λήξη των χρονικών προθεσμιών και την απορρόφηση των κονδυλίων, που αιφνίδια διαπιστώθηκε ότι δεν επαρκούν.

Ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έδινε τα ρέστα της… ότι δεν μπορεί παρά η προσέλκυση της δεύτερης αεροπορικής εταιρίας, μετά την Air Berlin, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να αποτελέσει κίνητρο για την ολοκλήρωση του νέου τέρμιναλ, διαψεύστηκε δυσάρεστα.

Η ξαφνική απαίτηση μιας ακόμη συμπληρωματικής σύμβασης ύψους 3 εκατ. ευρώ στο παρά πέντε της έναρξης των πτήσεων της Ryanair προκάλεσε αναταράξεις. Τα ερωτήματα γύρω από την ανάγκη μιας ακόμη «πτήσης» του προϋπολογισμού του έργου, ενισχύθηκαν πρόσφατα από την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα την προγενέστερη σύμβαση 3,5 εκατ. ευρώ, που υπέγραψε προεκλογικά ο τέως υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ.

Χθες ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας ζήτησε συνάντηση με στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να δοθεί άμεσα η άδεια αξιοποίησης του νέου αεροσταθμού.

«Η ΥΠΑ πρέπει να συμφωνήσει. Αν εμμείνει στη θέση της, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την υπονόμευση μιας μεγάλης δημόσιας επένδυσης για την οποία όπως φάνηκε υπάρχουν σκιές νομιμότητας στην υλοποίησή της κατά το παρελθόν», δήλωσε σε αυστηρό ύφος ο νομάρχης.

Στην ΥΠΑ επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη καθυστέρησης της παράδοσης του νέου αεροσταθμού και ο αντινομάρχης Υποδομών Ηλ. Ξηρακιάς. «Μας αφήνουν έκθετους παρά τις υποσχέσεις για ολοκλήρωση του έργου στο τέλος Απριλίου», ανέφερε.

Την καλωσορίζουν…
Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, η αντινομάρχης Τουρισμού και Μεταφορών Εύη Τζαβέλλα-Αδαμάκη και στελέχη της Διεύθυνσης Τουριστικής Ανάπτυξης θα καλωσορίσουν σήμερα τους πρώτους επιβάτες της Ryanair, μοιράζοντας έντυπο τουριστικό υλικό και κέρασμα.

Με την πρώτη πτήση θα έρθουν και δύο στελέχη της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, η κα. Melisa Corrigan, Διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Ιταλίας, Ελλάδας, Κροατίας και Ρουμανίας και η κα Giulia Gambacciani, Στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Ιταλίας, Ελλάδας, Κροατίας και Ρουμανίας.

Για τα εγκαίνια της πρώτης πτήσης της Ryanair διοργανώνεται ένας διαγωνισμός στην pizzeria Toronto στη παραλία του Βόλου στις 8 μ.μ. Οι πρώτοι δέκα που θα φτάσουν φορώντας κάτι μπλε ή κάτι κίτρινο (τα χρώματα της Ryanair) ή με το λογότυπο της Ryanair θα κερδίσουν 10 διπλά εισιτήρια με επιστροφή για Μιλάνο ή Φρανκφούρτη.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 11 το πρωί θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου